Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Full kontroll

Bilde av Oddny Kristin Midtbø

Oddny Kristin Midtbø (oddny_) i Lyse Elnett deler bilder fra sin jobbhverdag på Instagram med #strømbassadør.

Oddny Kristin Midtbø (42) i Lyse Elnett liker å jobbe med ny teknologi som gir en profesjonell og effektiv drift av bedriftens tjenester.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til Oddny Kristin Midtbø, tilsynsleder Lyse Elnett DLE.

Programkomiteen for DLE konferansen 2015. Fra v: Oddny Kristin Midtbø, Lyse, Helge M. Andersen, BKK Elsikkerhet, Kirstine Aarvold, DSB, Lars Haugrud, DSB

I hvilken forbindelse er bildet tatt?

Bildet er tatt på DLE-konferansen i Lillestrøm denne uken. Jeg fikk i år gleden av å være med i programkomiteen sammen med DSB, Energi Norge og BKK for å arrangere elsikkerthetsbransjens største møtearena. Det å være med i programkomiteen var en positiv erfaring, både i form av å kunne påvirke innholdet i programmet, være foredragsholder under konferansen og bli bedre kjent med de andre deltakerne i komiteen.

Hvilket utbytte hadde du av konferansen?

DLE-konferansen er en viktig møtearena hvor alle involverte aktører i elsikkerhetsbransjen samles. Det er fint med en samlingsplass hvor informasjon fra DSB, DLE og sakkyndige selskaper kan utveksles. Viktige saker som bransjen stilles ovenfor blir tatt opp, samt at en får faglig påfyll relatert til blant annet ny teknologi og regelverksforståelse.

Hva gjør en tilsynsleder?

Jeg er leder for det lokale elektrisitetstilsyn - DLE i Lyse Elnett AS. Jeg liker de varierte oppgavene som inngår i det å drifte et DLE. Vi har et stort tilsynsområde geografisk, og et omfattende regelverk som skal forvaltes riktig. Vi utfører mange elsikkerhetsforebyggende aktiviteter mot skoleelever, privatpersoner og næringsvirksomhet. Det er viktig å ha fokus på en profesjonell og effektiv drift av våre tjenester.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

Jeg trives med varierte arbeidsoppgaver. Det er fint å ha oversikt over utvikling og endring i det overordnede el sikkerhetsmessige totalbilde som gjenspeiles i ens tilsynsområde. Jeg mener elsikkerhets ressurser generelt, i større grad bør være risikostyrt. Skal en lykkes med det, må en identifisere hva risikomomentene innebærer og hvor «skoen trykker». Først da kan en bruke ressursene der hvor en oppnår størst samfunnsgevinst.

Hvorfor bør unge velge en karriere i fornybarnæringen?

Dette er en bransje med spennende og varierte arbeidsoppgaver, som byr på mange muligheter. Jeg tror mange unge finner det interessant å arbeide med på ny teknologi, og synes det er spennende med en bransje i endring og utvikling.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: