Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: I sin fars fotspor

Bilde av energimontor Petter Krey og hans kolleger

Energimontør Petter Krey deler bilder på Instagram med @petterkrey

Petter Krey (22) vokste nærmest opp på det lokale kraftlaget ettersom både far og onkel var energimontører i Vesterålskraft. Nå har han gått i deres fotspor og stortrives i sin varierte utendørsjobb.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av kraftnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til Petter Krey i Vesterålskraft.

Hvorfor valgte du å bli energimontør?

Onkel og far er energimontører, så jeg har labbet nede på kraftlaget i barndommen. Da jeg ble så gammel at jeg kunne være utplassert, fant jeg ut at dette var noe for meg også. Jeg startet som lærling i Vesterålskraft og fikk fast jobb etter fagprøve i 2014.

I hvilken forbindelse er bildet av deg foran strømmasten tatt?

Bildet er fra en nattutkobling i forbindelse med tilkobling av kabler til 22Kv-linje som skal forsyne en ny nettstasjon. I dette tilfelle var jeg leder for sikkerhet (LFS) og bakkemann i et herlig mai vær.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

Det beste er at arbeidsdagen er variert og utfordrende med friske værforhold. Vi er mye i fjellet, kjører mange forskjellige maskiner og settes overfor mange luftige og spennende utfordringer.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

Fordi det er en spennende og utfordrende jobb med gode utviklingsmuligheter.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: