Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Nye tanker

Bilde av energimontører i en lift foran en strømmast

Foto: Fredric Johnsen Madsbu

Fredric Johnsen Madsbu (28) er småbarnsfaren som synes livet er best utendørs. Han har jobbet som energimontør i nesten åtte år og har aldri angret på yrkesvalget.

Hver uke får du møte en av fornybarnæringens 15.000 helter. Ukens helt velges utfra hverdagsbilder som postes på Instagram med emneknaggen #strømbassadør. Denne uken møter du Fredric Johnsen Madsbu i Stange Energi AUS.

I hvilken forbindelse er bildet tatt?

Vi bygger om en linje fra 1955 til en ny linje som går over tre kilometer og har 30 stolpepunkter. På bildet er det et eksisterende trafostativ som ikke skulle bygges om, og et skille mellom to seksjoner i utbyggingen. På bildet er det spenning på linjen nærmest liften, og vi kobler loopene for å få spenningssatt linjen som går videre på bildet. Alt blir gjort under spenning (AUS) for å spare nettkundene for utkoblinger og nettselskapet for kostnader.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?

Jeg har veldig varierte arbeidsoppgaver, og er mye ute i frisk luft. Rett som det er dukker det opp nye utfordringer som krever at en tenker nytt og denne variasjonen liker jeg. Det er alltid flere fine dager enn dårlige i løpet av året.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?

Unge burde velge dette yrket på grunn av de utrolige utfordrende og varierte arbeidsdagene. Man lærer noe nytt hele tiden, og dette yrket kommer aldri til å bli kjedelig. Strøm er alle avhengig av, og det er mye spennende som kommer til å skje med strømnettet i årene framover. Det er mye gammelt nett som skal bygges om, samtidig som mange skal gå av med pensjon, så bransjen trenger unge engasjerte arbeidere som kan bygge Norges nye kraftforsyning.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: