Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Sporty livsstil

Bilde av en mann i verneutstyr i toppen av en kraftmast.

Andreas fjerner masteblokker i fjordspenn mellom Sykkylven og Sjøholt. Foto: Hallingmast

Linjemontør Andreas Thavelin (29) i Hallingmast trives best i utforbakker når han har fri. En pendlertilværelse mellom Norge og Sverige passer ypperlig for en spontan kar som digger snowboard og utforsykling.

Hver uke forteller vi historien bak et arbeidshverdagsbilde på Instagram slik at du blir kjent med én av fornybarnæringens 15.000 helter. Denne uken har turen kommet til Andreas Thavelin fra Gävle som jobber på oppdrag Norge rundt som linjemontør i Hallingmast.

I hvilken forbindelse er bildet tatt og hva gikk jobben ut på?


– Her fjerner jeg masteblokker i forbindelse med at vi tok ned et fjordspenn mellom Sykkylven og Sjøholt. Arbeidet kan nok se skummelt ut for en med høydeskrekk, men både jeg og masteblokken er godt sikret.

Hva brakte deg til Norge?


– For tre år siden jobbet jeg i industrien som elektriker da en kamerat fortalte om jobben sin som linjemontør i Hallingmast. Det hørtes spennende ut og jeg har ikke angret på jobbskiftet.

Hvordan ser en vanlig "arbeidsdag" ut for deg?


– Jeg har ingen fast arbeidsplass og jobber og bor der oppdraget er. Jeg har en arbeidsturnus med tolv dager på jobb og ni dager fri. Jeg jobbet turnus i industrien også, så livsstilen var jeg vant med, men i denne jobben er jeg så heldig at jeg blir betalt for å reise rundt til mange flotte plasser.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?


– Jeg trives best med oppdrag i høyden.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?


– Fordi ingen dag på jobben er lik, og det er en tøff jobb med en god fremtid.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: