Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Tøff kar i masta

Bilder av Jakub Glogowski

Jakub Glogowski (24) i Nettpartner er ikke redd for å bli møkkete på fingrene eller jobbe ute uansett vær. Jobben som energimontør passer ham perfekt.

Hvorfor valgte du å bli energimontør?
Jeg gikk på elektro linjen på videregående i Oslo og syntes det virket som et spennende og variert yrke.

Jakub deler ofte bilder på Instagram (jakuubglogowsk) fra jobbhverdagen sammen med kollegene i Nettpartner. Gjør det du og, med emneknappen #strømbassadør!

Hva slags oppdrag har dere?
Vi har vakt for nettselskapene og rykker ut når folk mister strømmen. Det er alltid gøy å se hvor fornøyde mennesker blir når vi har reparert feilen og de får strømmen tilbake.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?
Vi jobber aldri alene og det er godt samhold på jobben. Jeg liker å jobbe ute og trives med varierte arbeidsoppgaver, og lønna er bra.

I hvilken forbindelse er bildet tatt?
Kunden hadde pusset opp huset sitt og ville ha en bakkekabel. Jeg måtte da frakoble enn gammel stikkledning fra en mast og her var det ikke helt enkelt å klatre opp med stolpesko. En må være litt kreativ så jeg valgte å stå på veilyslampa som også var i masta.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg i fornybarnæringen?
Jobben som energimontør er tøff og spennende. Her trengs det flere gutter og jenter som tør å ta i et tak så jobbmulighetene er gode.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: