Energi Norge

Innhold

Ukens innblikk: Ung og lovende

Bilde av tre damer og en mann som snakker sammen

Elkraftingeniør Ingri Hyldbakk i EB, maskiningeniør Simen Vogt-Svendsen i Statkraft, direktør i Energi Norge Sigrid Hjørnegård, adm. direktør i NHO Kristin Skogen Lund. Foto: Camilla M. Granheim / Energi Norge

Simen Vogt-Svendsen (29) er Oslogutten som grep sjansen da Statkraft søkte etter traineer, og fire år senere er han prosjektleder for spennende vannkraftprosjekter.

 Hver uke får du møte en av fornybarnæringens 15.000 helter. Ukens helt velges utfra hverdagsbilder som postes på Instagram med emneknaggen #strømbassadør. Denne uken møter du Simen Vogt-Svendsen i Statkraft.

I hvilken forbindelse er bildet tatt?

Simen deler bilder på Instagram (simenvogt) fra jobbhverdagen sin. Gjør det du og, med emneknappen #strømbassadør!


Jeg og Elkraftingeniør Ingri Hyldbakk i EB deltok på Energi Norges Vinterkonferanse i København denne uken. Der holdt vi ett innlegg om hvorfor vi hadde valgt å bli ingeniører i fornybarnæringen, og hvilke ønsker vi har fremtiden i bransjen. Etter at administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund hadde holdt sitt innlegg fikk vi en unik mulighet til å stille spørsmål.

Hvorfor valgte du å bli maskiningeniør?


Jeg har alltid hatt interesse for en stor bredde av utfordringer. Som sivilingeniør har jeg fått en god analytisk bakgrunn som gir meg mulighet til å ta fatt på mange av disse. Mekaniske komponenter omgir oss jo overalt. Ikke minst muliggjør de å omsette naturressursene våre til verdifull kraft!

Hva gjør en maskiningeniør?


Maskiningeniører arbeider med utvikling og analyse knyttet til ting som beveger seg.

Selv arbeider jeg nå med turbiner og andre store mekaniske komponenter i de store vannkraftprosjektene i Statkraft. I tillegg bistår jeg med å optimalisere driften av kraftverkene våre i inn og utland.

Hva liker du best ved arbeidsdagen din?


Jeg trives best når det er litt trøkk i et prosjekt bak å levere godt. Derfor vil jeg si at jeg trives best når vi jobber intenst med å utvikle prosjektene våre.

Jeg er også en stor tilhenger av å arbeide systematisk og analytisk med problemstillinger. Det å få mulighet til å sammenstille godt kvantifisert beslutningsgrunnlag, helst med innovative vinklinger er spennende.

Hva kan de unge bidra med?


Jeg ser det som mitt og vårt ansvar å utfordre satte normer og måter å gjøre ting på. Selvfølgelig skal dette gjøres med ydmykhet, men vi kan jo ikke bidra med ansenittet. Da bør vi ta ansvaret for å løfte det analytiske og innovative der vi arbeider. I Norge har vi korte vertikale veier i arbeidslivet. Det er viktig å huske at man kan ha stor innflytelse uten å være leder. Derfor bør unge ikke senke skuldrene, men jobbe for en fremtid man tror på for selskapet.

Hvorfor bør andre unge velge en lignende karriere som deg?


Fordi vi står foran store spennende utfordringer, med økende dynamikk. Kraftbransjen har en stor bredde av spennende og meningsfulle jobber. Selv har jeg hatt mange ulike arbeidsoppgaver, som har gitt meg en god oversikt over hele verdikjeden i denne spennende bransjen!

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: