Energi Norge

Innhold

Energi Norge

Strømmarked

I strømmarkedet møtes produsentene og forbrukerne for å handle strøm. Tilgang på vann i magasinene, produksjon og forbruk av strøm og kapasitet i strømnettet påvirker kraftprisene her i landet.

Våre viktigste politiske saker om strømmarked

 1. Politisk sak, Strømmarked

  Regelverk for krafthandel

  Som en følge av finanskrisen i 2008, har EU utarbeidet et nytt regelverk for handel med finansielle produkter og varederivater og er i ferd med å revurdere eldre lover som regulerer finansiell handel og tilbud av finansielle tjenester.

 2. Politisk sak, Strømmarked, Energibruk og klima

  Opprinnelsesgarantier – forbrukerens mulighet til å påvirke produsentene

  En opprinnelsesgaranti er et finansielt bevis på at det et eller annet sted produseres like mye strøm basert på fornybare kilder som den strømmen man kjøper selv.

 3. Politisk sak, Strømmarked

  Intradagmarked

  Intradaghandel er en god ordning hvor fleksibel norsk vannkraftproduksjon har et konkurransefortrinn. Det er derfor viktig at Norge får muligheten til å utnytte denne fordelen, mener Energi Norge.

Siste nytt om strømmarked

 1. Nyhet, Strømmarked

  – Blockchain vil bli like viktig som internett

  Blockchain-teknologi kan senke transaksjonskostnadene og åpne nye muligheter i kraftmarkedet, ifølge ekspertene på Energi Norges fremtidsseminar denne uken.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Fellesnordisk høringssvar om EUs markedskoder

  Nordenergi har avgitt felles høringssvar i to saker de siste ukene om EUs såkalte nettkoder. Kodene beskriver detaljerte regler for tilknytning, drift og marked som skal være felles i EUs indre energimarked.

 3. Nyhet, Strømmarked

  Velfungerende handel med opprinnelsesgarantier

  På oppdrag fra Energi Norge har Oslo Economics i en ny rapport utredet handelen med opprinnelsesgarantier. Konklusjonen er at engros-handelen med garantier er velfungerende, mens det er visse forbedringsmuligheter i sluttbrukermarkedet for å bedre informasjonen til kundene.

Kommende arrangement

 1. HMS for ledere

  Ledere må vise et profesjonelt HMS-engasjement i sin arbeidshverdag, både gjennom ord og handling.

 2. 11. - 13. april 2018,

  Crowne Plaza Brussel

  Vinterkonferansen

  Energi Norges viktigste næringspolitiske konferanse og møtested for kraftnæringen, energipolitikere og energimyndigheter

 3. 18. april 2018,

  Thon Hotel Bristol, Oslo

  Kraftprisen – drivere, konsekvenser og risiko

  Kraftprisen svinger fra time til time, fra årstid til årstid og fra år til år, men hvorfor svinger den og hva er konsekvensen av relativt høyere kraftpriser eller relativt lavere kraftpriser for andre størrelser i kraftmarkedet og energibransjen?

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt