Flere bytter strømleverandør

Nyhet, Strømmarked

Publisert

Bilde av en dame som sitter i en sofa og leser

Foto: Enova

Det var 27 prosent flere skifter av strømleverandør blant husholdningskunder i fjerde kvartal 2015 enn i tilsvarende periode året før. Dette til tross for at strømprisene har sunket.

En fersk rapport fra NVE viser 108 000 leverandørskifter i fjorårets siste kvartal, mot bare 84 900 i perioden året før. For 2015 totalt sett skiftet husholdningene strømleverandør over 350 000 ganger, som er det nest høyeste nivået på 12 år. Paradokset er at strømprisene i 2015 var de laveste på 14 år.

– En mulig forklaring kan være at kundene blir ekstra prisbevisste i perioder med svakere krone og økende arbeidsledighet. Da sparer man der man kan. Det er både enkelt og kostnadsfritt å bytte strømleverandør, og sterk konkurranse mellom selskapene, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

En tidligere undersøkelse fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) viser at kundene bytter strømleverandør oftere enn både bank, forsikring, telefoni og internett. Dette til tross for at strømprisene har vært fallende over flere år – og at hele 40 prosent av strømregningen består av avgifter som leverandørene ikke kan påvirke.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: