Innhold

Stor interesse for gjennomfakturering

Nyhet, Strømmarked

Publisert

Dame holder foredrag til en fullsatt sal

Det var stor interesse og mange deltakere da Energi Norge arrangerte seminar om gjennomfakturering denne uken. Foto: Camilla M. Granheim

Energi Norge arrangerte denne uken et seminar om problemstillinger rundt gjennomfakturering og de anbefalte avtalestandardene i den nye ordningen. Svært mange medlemmer valgte å benytte seg av seminaret.

Energi Norge har gjennom sommeren, sammen med et utvalg av våre medlemsbedrifter, jobbet frem noen anbefalte avtalestandarder i forbindelse med den nye ordningen om gjennomfakturering. Denne uken arrangerte Energi Norge et seminar om problemstillinger rundt temaet og disse anbefalte avtalestandardene.

Ny ordning

Gjennomfakturering, altså en faktura for strømleveranse og nettleie, ble innført fra 1.september.

 Jeg opplever at deltakerne fikk noen nye utfordringer på veien, men alt i alt tror jeg de fleste fikk et godt utbytte av seminaret, sier rådgiver i Energi Norge Lars Ragnar Solberg.
Seminaret hadde 80 deltakere som var interessert i de nye anbefalte avtalestandardene fra Energi Norge. 

Delte sine erfaringer

Flere av Energi Norges medlemsbedrifter, blant annet TrønderEnergi Nett, Fjordkraft og Norgesnett, stilte opp og fortalte om sine løsninger og utfordringer rundt implementeringen av gjennomfakturering.

 TrønderEnergi Nett var tidlig ute med gjennomfakturering og nå har vi ca. 100 000 gjennomfakturerte fakturaer, fortalte Berit Krogstad, fagansvarlig avregning i TrønderEnergi Nett.

 Det er viktig å skrive rutiner parallelt med implementeringen, påpekte Norgesnetts Cecilie Lunde. Hun kunne også fortelle at økt ressursbruk rundt administrasjonen av ordningen var en av konsekvensene for Norgesnett.

Positive kunder

Fjordkraft har fått positive tilbakemeldinger fra kundene.

 Vi opplever at kundene reagerer positivt på gjennomfakturering. Vi klarer å hjelpe kundene med de aller fleste henvendelsene uten å videresende dem til nettselskapet, sa Solfrid Fluge Andersen, forretningsutvikler i Fjordkraft.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: