Strømkundene får alt på én faktura

Nyhet, Strømmarked

Publisert

Bilde av en glad mann som sitter foran en PC og betaler regninger

Foto: Shutterstock

NVE har vedtatt en ny forskrift som innebærer at strømkundene kan velge strømleverandør uten å måtte gå fra én til to fakturaer. Tiltaket vil bidra til likere konkurransevilkår i kraftmarkedet.

I dag er det i praksis kun strømkunder som velger leverandør med selskapsmessig tilknytning til nettselskapet, som får alt på én faktura. Innføring av såkalt gjennomfakturering gjør det enklere for kundene og skaper jevnere konkurranse mellom de mange strømleverandørene i Norge.

Ordningen gjør det enklere for kunder å se samlet oversikt over strømkostnadene ved at nettleie, avgifter til staten og strømpris kan leses og betales på én felles faktura fra strømleverandøren. Det er frivillig for strømleverandøren å tilby gjennomfakturering. Ordningen innføres fra 1. september 2016.

Arbeidet med ordningen har pågått siden 2011 og en del selskaper har på eget iniativ allerede tilbudt gjennomfakturering i noe tid. Energi Norge mener tiltaket gir mulighet for bedre kundeservice og bidrar til å gjøre strømmarkedet mer likt andre markeder.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: