Energi Norge

Innhold

Fjordkraft børsnoteres til 3,2 milliarder kroner

Nyhet, Strømmarked

Publisert

Jublende mennesker på en balkong. innendørs. foto

Fjordkrafts økonomi- og finansdirektør, Birte Strander og direktør for HR, kommunikasjon og sikkerhet, Jeanne Tjomsland, fikk æren av å ringe i børsbjellen ved åpning for handel i Fjordkraft-aksjen på Oslo Børs. Foto: Rebekka Davidsen/Fjordkraft

Onsdag morgen ble Fjordkraft notert på Oslo Børs. Selskapet er priset til 3,2 milliarder kroner og har fått omkring 1400 nye aksjonærer.

– Vi er stolte av den posisjonen Fjordkraft har utviklet over de siste årene. Børsnoteringen bidrar til å legge til rette for at Fjordkraft kan ta en ledende posisjon i konsolideringen av markedet i en bransje som i dag består av mer enn 100 strømleverandører, sier administrerende direktør Rolf Barmen i en pressemelding.

Positiv utvikling

Fjordkraft ble etablert i 2001 som et regionalt strømselskap, og har siden den tid blitt en nasjonal merkevare med kunder over hele landet. Børsnoteringen som ble offentliggjort onsdag morgen er et virkemiddel for ytterligere utvikling av selskapet står det i pressemeldingen.

Selskapet ble priset til 31 kroner per aksje i børsnoteringen, tilsvarende en markedsverdi på 3.239 millioner. Selskapet har også fått omkring 1400 nye aksjonærer.

Eierandler i Fjordkraft

BKK AS og Skagerak Energi AS fortsetter som betydelige eiere i Fjordkraft etter børsnoteringen, med eierandeler på henholdsvis 31,5 prosent og 31,0 prosent. Dersom tilretteleggernes opsjon for kjøp av overtildelte aksjer utnyttes fullt ut blir eierandelene henholdsvis 28,7 prosent og 28,2 prosent. Statkraft forsetter som indirekte eier gjennom sitt 49,9 prosent eierskap av BKK AS og 66,62 prosent av Skagerak Energi AS.

– En børsnotering vil forenkle tilgangen til kapital og gi Fjordkraft en aksje som vil være attraktiv som betalingsmiddel ved kjøp av selskaper og kundeporteføljer, sier Barmen.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: