Energi Norge

Innhold

EUs verktøykasse for et nytt energimarkedsdesign

Nyhet, Strømmarked

Publisert

Statnett ansatte i mast

Bli med på åpent seminar om utfordringene ved markedsdesignet for energi 21. mai i Oslo. Foto: Statnett

Markedsdesignet for energi står overfor teknologiske og regulatoriske endringer. Derfor inviterer vi, sammen med det Juridiske Fakultet ved UiO og CREE, til åpent seminar om konkurranse, statsstøtte og nye regulatoriske tiltak.

– På grunn av teknologiske og regulatoriske endringer i markedsdesignet for energi, bruker Energi Norge ressurser på å utvikle og delta i plattformer hvor man formidler kunnskap og får i gang tverrfaglige diskusjoner rundt temaet. På den måten håper vi at man vil finne de gode regulatoriske løsningene, som kan sette det fremtidige rammeverket for et nytt markedsdesign, sier juridisk rådgiver Birgitte Jourdan-Andersen i Energi Norge.  

For andre gang denne våren er Energi Norge assosiert partner når det Juridiske Fakultet ved Universitet i Oslo og CREE (Oslo Center og Research on Environmentally friendly Energy) inviterer til åpent seminar om utfordringer ved det nye markedsdesignet for energi.

Temaet denne gangen er konkurranse, statsstøtte og nye regulatoriske tiltak i EUs nye markedsdesign. Leigh Hancher og Matthew Levitt kommer for å presentere hva som rettslig skjer med statsstøtte og nye regulatoriske bestemmelser. Dette vil ha direkte virkning også på det markedsdesign som vil sette vilkårene for det norske kraftmarkedet.

Hancher er direktør for Florence School of Regulation og jobber med Levitt på Baker Botts i Belgia.

Seminaret finner sted 21. mai 2019 kl. 13.30-16.00 i Oslo. Meld deg på her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: