Energi Norge

Innhold

Utfordringer ved markedsdesignet for energi

Nyhet, Strømmarked

Publisert

ball med digitale systemer rundt. illustrasjon

Bli med på seminar om utfordringer ved markedsdesign for energi i Oslo 4. april.

Vi står overfor flere høyaktuelle utfordringer ved dagens markedsdesign for energi. Kompetanse- og oppgavefordeling mellom TSO og DSO er en av dem.

Europa er på vei inn i en omfattende grønn omstilling. Transportsektoren skal elektrifiseres og forbruksmønstre endrer seg. Flere av utfordringene påvirker fornybarnæringen og dette er et område som Energi Norge jobber aktivt med.

4. april inviterer det juridiske fakultet til et seminar om nettopp markedsdesign og flere av de høyaktuelle utfordringene. Energi Norge er assosiert partner til dette prosjektet, som er et samarbeid mellom det juridiske fakultetet og CREE (Oslo Centre for Research on Environmentally friendly Energy).

Fremtidig samarbeid mellom DSO og TSO er ett av temaene som skal diskuteres under seminaret. Juridisk rådgiver Birgitte Jourdan-Andersen i Energi Norge kommer til å være ordstyrer under den første delen av denne diskusjonen.

– Seminaret kommer til å sette fokus på meget sentrale politiske, så vel som rettslige, utfordringer for fornybarnæringen. Jeg håper derfor at alle relevante aktører kommer på seminaret, sier Jourdan-Andersen.

Les mer om seminaret og meld deg på her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: