Innhold

Perfekt timing for rundebordsmøte om strømmarkedet

Nyhet, Strømmarked

Publisert

Foto: Jente sitter i sofaen under en lampe og leser.

Foto: Enova

Energi Norge tok i august initiativ til et møte mellom Forbrukerrådet, Forbrukertilsynet, NVE/RME, Konkurransetilsynet og Energi Norge. I går ble det en realitet.

Bakgrunnen for møtet var å samle både interessentene og myndighetene for å diskutere hvordan strømmarkedet kan bli enklere og tryggere for kundene. I lys av den siste tids oppslag i media om strømmarkedet kan det sies at dette var perfekt timing.

Tøffere tilsyn – tydeligere bransjekrav

Deltagerne i møtet var i stor grad enige om utfordringene i strømbransjen med manglende kunnskap og tillit. Diskusjonen i møtet og fremover vil først og fremst dreie som om hvilke tiltak som må på plass for å skape et enklere og tryggere strømmarked. Og ikke minst hvilke tiltak som kan være mest effektive og treffsikre. Bedre og tøffere tilsyn og tydeligere bransjekrav var noen av tiltakene som ble diskutert. Avtalefrihet som utgangspunkt for et velfungerende marked forutsetter at alle elementer i alle avtaler, inklusive priselementer, må være tydelig kommunisert.

Det ble også referert til en rapport Oslo Economics nå utarbeider for RME, hvor de ser nærmere på hvordan strømmarkedet fungerer. Denne skal være ferdig ved årsskiftet, og det ble knyttet stor spenning til hvilke vurderinger Oslo Economics her vil legge til grunn i sine anbefalinger.

Nytt møte i mars

–  Dette var etter vår oppfatning et meget godt møte. Innspillene i møtet bekrefter at vårt arbeid med Trygg strømhandel er et viktig spor, og vi er sikre på at denne sertifiseringsordningen vil være et viktig bidrag fremover, sier administrerende direktør i Energi Norge, Knut Kroepelien og legger til: - Vi må fortsatt jobbe på en bred front.

Det var også stor enighet om å følge opp dette med et nytt møte etter at Oslo Economics-rapporten foreligger, og at Forbrukertilsynet har ferdigbehandlet klagen mot alle/de fleste aktørene.

– Energi Norge vil ta initiativ til et nytt møte i begynnelsen av mars neste år, da vil også rammene rundt Trygg Strømhandel være avklart, avslutter Kroepelien.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: