Energi Norge

Innhold

Ny rådgiver for nett og entreprenør

Nyhet, Strømnett

Publisert

Mann i skjorte med briller. Foto

Jørn Bugge blir ny rådgiver i Energi Norges avdeling for nett og entreprenør fra 1. januar 2019.

På nyåret starter Jørn Bugge som rådgiver i Energi Norge. Bugge har i en årrekke bistått fornybarnæringen som konsulent, spesielt på området for nettvirksomhet.

– Vi ser frem til at Jørn Bugge nå skal begynne hos oss i avdeling for nett og entreprenør. Med lang erfaring som konsulent i fornybarnæringen tilfører han verdifull kompetanse i vårt arbeide med å utvikle kurs, konferanser, publikasjoner og kompetansehevende tjenester for næringen, sier direktør for nett og entreprenør Kristin H. Lind i Energi Norge.

Bugge kommer til Energi Norge fra Pöyry, og han har tidligere jobbet flere år som konsulent i EC Group. Han har dermed bred erfaring som konsulent, og spesielt på området økonomisk regulering av nettvirksomheten.

– Jeg har jobbet som konsulent for energibransjen i nesten 20 år. Energisystemet er nå i endring med økt elektrifisering av transport, mer uregulerbar distribuert produksjon og mer krevende sluttkunder. Den teknologiske utviklingen vil påvirke hvordan nettselskapene bør reguleres, og denne koplingen vil være en viktig driver for hvordan strømnettet og nettselskapene utvikler seg fremover. Fornybarnæringen må utnytte både ny og eksisterende teknologi for å kunne utvikle et konkurransedyktig nett som legger til rette for et effektivt kraftmarked, sier Bugge.

Bugge har jobbet både med norske og svenske energiselskaper, samt bransjeorganisasjoner og myndigheter. Nå ser han frem til å starte i Energi Norge, hvor han ved flere anledninger har deltatt som foredragsholder på kurs og arrangementer.

– Energi Norge er en viktig aktør i energibransjen som formidler av kompetanse, og jeg ser nå frem til å ta del i dette spennende arbeidet fremover, avslutter Bugge.

Bugge tiltrer stillingen 2. januar 2019.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: