Energi Norge

Innhold

Næringen må forberede seg på nettkodene

Nyhet, Strømnett

Publisert

Bilde av tranformatorstasjon, menesker og biler.

Kommisjonen har vedtatt åtte nettkoder og retningslinjer som fordeler seg på tre ulike grupper: Markedskodene, Driftskodene og Tilknytningskodene. Foto: Statnett

En av endringene som kommer med implementeringen av tredje energimarkedspakke er nettkoder for drift, marked og tilknytning. Energi Norge mener det blir svært viktig at næringen forbereder seg på regelverksendringen.

Forrige uke sa det islandske Alltinget ja til tredje energimarkedspakke, etter et år med mye debatt. Det betyr at vi med sikkerhet kan si at regelverket vil implementeres i Norge.

En av endringene som vil påvirke fornybarnæringen er de såkalte nettkodene, som beskriver et detaljert og nytt regelverk for systemdrift, kraftmarkeder og tilknytning av anlegg.

– Nettkodene vil legge premissene for hvordan vår næring skal operere fremover, og det er viktig at vi forbereder oss på de endringene som vi nå vet med sikkerhet vil komme, sier næringspolitisk rådgiver Anders Sivertsgård i Energi Norge.

Når regelverket implementeres, vil nettkodene inngå i de regulatoriske rammebetingelsene i Norge, på samme måte som de bedre kjente forskriftene FoS og FoL. Det blir derfor viktig at selskapene får tilstrekkelig kjennskap og setter seg inn i det nye regelverket.

Energi Norge har derfor satt opp et næringspolitisk verksted om nettkodene 31. oktober, for å gjøre næringen kjent med det nye regelverket og hvordan det vil påvirke aktørene. Norges vassdrags- og energidirektorat, Statnett og Olje- og energidepartementet vil bidra i møtet for å komme med sin innsikt.

Meld deg på næringspolitisk verksted om nettkodene her.

Les mer om nettkodene her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: