Energi Norge

Innhold

Lars Berthinussen blir leder for DIGIN

Nyhet, Strømnett

Publisert

Mann smiler. Foto

Lars Berthinussen er ansatt til å lede DIGIN-programmet, fornybarnæringens felles digitaliseringsinitiativ. Han kommer fra Visolit Consulting og tiltrer stillingen 1. juni.

I DIGIN-programmet samarbeider 13 av Energi Norges nettmedlemmer om felles digitale løsninger sammen med Statnett. I tillegg er Digital Norway, DistriktsenergiNettaliansen og NVE med som støttespillere. Prosjektet er i en spennende fase, og Berthinussen skal koordinere det hele fremover. 

 Jeg ser frem til å bidra til den videre utviklingen av dette viktige prosjektet for fornybarnæringen. Det digitale samarbeidet er en nøkkelbrikke i arbeidet med å gjøre Norge til verdens første fornybare og fullelektriske samfunn, sier Lars.  

Lars har tidligere ledet krevende omstillingsprosesser og digitalisering internasjonaltblant annet i Nokia og Siemens. Han kommer fra stillingen som konsulentsjef i Visolit Consulting (tidligere Telecomputing).  

 Vi gleder oss over å ha med oss Lars som en ny ressurs på laget, og til å fortsette denne viktige satsingen fremoverHan har en lang og bred erfaring, og jeg er sikker på at han vil tilføre verdifull kompetanse inn i prosjektet, sier direktør for nett, kraftsystem og entreprenør Kristin H. Lind i Energi Norge. 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: