Innhold

NVE gir dispensasjon til å sette ned nettleien

Nyhet, Strømnett

Publisert

Kontorbygg i mur. Foto

Reguleringsmyndigheten for energi i NVE har vedtatt en midlertidig dispensasjon fra gjeldende forskrift, som gjør at nettselskapene kan senke nettleien. Foto: Energi Norge

Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har vedtatt en midlertidig dispensasjon som gjør at nettselskaper kan senke nettleien, uten å bryte krav i gjeldende forskrift.

Dispensasjonen vil vare ut året og gjelder plikten til å styre saldo for akkumulerte mindreinntekter mot null dersom nettleien endres. Nettselskaper som finner det hensiktsmessig og forsvarlig å senke nettleien midlertidig, kan dermed gjøre det uten å bryte krav i gjeldende forskrifter.

– En slik dispensasjon kan gi noen nettselskap økt fleksibilitet til å takle utfordringene de nå møter, sier direktør for nett og entreprenør Kristin H. Lind i Energi Norge.

Det ble mandag sendt ut et brev til alle nettselskapene hvor dispensasjonsordningen er detaljert forklart. Les brevet fra RME her.

– Dagens regulering av nettselskapene er god, men den gir for lite rom for nettselskapene til å sette ned nettleien i en situasjon som den vi er i nå. Vi innfører derfor nå en midlertidig dispensasjon ut året. Dette er ikke ment som en generell oppfordring til selskapene om å sette ned nettleien, men gir en mulighet for det, til nettselskaper som finner det hensiktsmessig og forsvarlig, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund i en pressemelding.

Hvilke utfordringer nettselskapene og kundene kan få ved å sette ned nettleien nå er videre beskrevet i brevet til selskapene.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: