Ny nettleiemodell – setter ned prisen på natten

Nyhet, Strømnett

Publisert

Smart strømbruk i en fornybar fremtid.

Glitre Energi Nett setter ned nettleien mellom kl. 22 og kl. 06 for å få kundene til å lade elbilen om natta.

Glitre Energi Nett innfører «smart nettleie» med lavere nettleie for alle husholdningskunder fra kl. 22 om kvelden til kl. 06 om morgenen i vintermånedene. På den måten kan elbilen lades sikkert og billigere – mens man sover.

– Vi må utnytte strømnettet vårt smartere gjennom døgnet, for å utsette eller unngå behov for å bygge ny kapasitet. En kapasitet vi egentlig ikke trenger om vi bruker nettet smart. Om natten er det god plass i nettet, derfor innfører vi i Glitre Energi Nett lavere nettleie om natten, sier Tore Morten Wetterhus, administrerende direktør i Glitre Energi Nett.

Nettselskapet anbefaler kundene å lade elbilen på natta, og spare penger på det. Ifølge nettselskapet kan besparelsen for en husholdning med elbil og gjennomsnittlig strømforbruk bli rundt 1000 kroner, inkludert strømprisen. Ny pris mellom kl. 22 og kl. 06 er 35,70 øre pr kWh inkludert avgifter. Det er en reduksjon på 14 øre pr. kWh på energileddet i nettleien.

– Vi ønsker å bruke gulrot, og ikke pisk. Vi skal være med på å elektrifisere samfunnet og bidra til å nå Norges klimamål. Da trenger vi et godt og sterkt nett med god kapasitet. Men vi må ta i bruk den ledige kapasitet i nettet, før vi bygger mer nett. Da tror vi på å gjøre det billigere for kunden, i stedet for å sette prisen opp, sier Wetterhus.

Glitre Energi Nett sin smarte nettleie lanseres kort tid etter at NVE la frem forslag til ny prismodell for nettleien.

– Dette er et veldig godt eksempel på hvordan smartere nettleie kan innføres på en enkel måte som kundene virkelig får glede av fra første dag. Vi håper NVE åpner for at flere nettselskaper kan tilby liknende nettleie, sier Kristin H. Lind, direktør for nett og entreprenør i Energi Norge.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: