Elektrisk turistbåt i havet. video

Et fornybart og fullelektrisk Norge

Innhold

Norge skal bli verdens første fornybare og fullelektriske samfunn. Det vil bidra til nye arbeidsplasser og lavere klimagassutslipp. Her finner du eksempler på initiativer som bidrar til elektrifiseringen av Norge. Du kan også følge Energi Norges prosjekt "Fornybar og fullelektrisk".
 

Siste nytt

 1. Annet-arkiv, Industri

  Her presenteres en hydrogendrevet gravemaskin

  Ny teknologi som vil gjøre byggebransjen grønnere. Nå har det britiske selskapet JCB presentert en gravemaskin drevet av brenselceller med hydrogen – noe de sier at de er første med i bransjen. (TU.no)

 2. Annet-arkiv, Transport

  Hydrogen-korridor skal forsyne 1000 lastebiler med drivstoff

  Et felleseuropeisk prosjekt har som mål å skape en hydrogenkorridor for tungtransport. Målet er å forsyne 1000 biler med hydrogen, noe som skal kutte CO₂-utslipp med over 100.000 tonn i året. (TU.no)

 3. Annet-arkiv, Transport

  Hydrogendrevet tog på østerrikske spor

  I en tid da hydrogen som drivstoff i mange sammenhenger er i skuddet, melder togprodusenten Alstom at et hydrogentog i de kommende par månedene skal benyttes i passasjertrafikk i Østerrike. (Samferdsel.toi.no)

 4. Annet-arkiv, Industri

  Vil satse på hydrogenbåt til oppdrett: – Det går en del diesel

  Moen verft og Moen Marin søker om penger til å utvikle et nytt hydrogenskip til Midtnorsk Havbruk, med lokalprodusert hydrogen som kan erstatte fossil energi. – Det går en del diesel, sier Roger Eiternes i Midtnorsk Havbruk. (E24.no)

 5. Annet-arkiv, Transport

  Erna Solberg varsler storsatsing på hydrogen

  Vil ha nullutslippssone for ferjer i Norden. (TU.no)