Energi Norge

Innhold

Arendalsuka: Hvorfor er politikerne klimasinker?

Klimagrilling med ungdomspartilederdebatt.

Natur og Ungdom, Bellona, ZERO og Energi Norge inviterer ungdomspartilederne til debatt om klimaspørsmål. Er politikere generelt klimasinker? Foto: Energi Norge

Natur og Ungdom, Bellona, ZERO og Energi Norge inviterer ungdomspartilederne til debatt om klimaspørsmål. Er politikere generelt klimasinker? Er ungdomspartiene mer ambisiøse enn sine moderpartier? Og hvor godt kjenner ungdomspartilederne egentlig moderpartienes klimapolitikk?

Tips: Lag din egen timeplan for Arendalsuka

Inne på på arendalsuka.no kan du trykke på "hjertet" på arrangementene du ønsker å delta på, og dermed lage en egen timeplan med favorittene dine for alle dagene du er i Arendal. Ønsker du å laste ned arrangementene til kalenderen din, trykker du på "pilen".

Som en oppladning til det hele får vi høre BI-forsker Per Espen Stoknes fortelle om klimapsykologi. Han har skrevet boken "Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming" og vet en hel del om hvorfor folk generelt synes det er vanskelig å ta riktige personlige klimavalg.

Vannkraftkonkurranse

Avslutningsvis, mens vi varmer opp grillen og begynner serveringen, inviteres både paneldeltakere og publikum til konkurranse i vannkraft: Vet du hva et pumpekraftverk er? Hvem klarer å pumpe mest vann og derved generere mest fornybar strøm - for egen maskin? Overhengende fare for premier.

Du møter:
  • Per Espen Stoknes, Førstelektor / Forsker II, Handelshøyskolen BI
  • Ada Johanna Arnstad, Leder, Senterungdommen
  • Tord Hustveit, Leder, Unge Venstre
  • Sandra Bruflot, Nestleder, Unge Høyre
  • Ina Libak, Nestleder, AUF

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Faglige spørsmål