Energi Norge

Innhold

Arendalsuka: Norsk vannkraft - Hvordan gjøre arvesølvet til fremtidsgull

Agder Energi i samarbeid med Energi Norge og Klimapartner inviterer til frokostmøte der vannkraftens rammebetingelser står på dagsorden.

Program

Tirsdag 15. august 2017

Vannkraftnæringens handlingsplan "Fra arvesølv til fremtidsgull" blir presentert og overlevert til olje- og energiminister Terje Søviknes på Arendalsuka. Foto:Hordaland fylkeskommune

Vannkraften er kanskje Norges eneste konkurransefortrinn som ikke lar seg kopiere av andre land. Den bygger på fornybare, evige ressurser. Men kraftverkene i seg selv er ikke evigvarende og trenger betydelige investeringer de kommende årene. Slike grønne investeringer vil både bidra til økt sysselsetting i Norge og skape nye markedsmuligheter ute i Europa.

Agder Energi i samarbeid med Energi Norge og Klimapartner inviterer til frokostmøte der vannkraftens rammebetingelser står på dagsorden. Først vil vannkraftnæringens handlingsplan "Fra arvesølv til fremtidsgull" bli presentert og overlevert til olje- og energiminister Terje Søviknes. I handlingsplanen belyser vi hva som skal til for å utløse vannkraftens potensial både som del av klimaløsningen og som grunnlag for nye arbeidsplasser og inntekter til det norske samfunnet.

Tips: Lag din egen timeplan for Arendalsuka

Inne på på arendalsuka.no kan du trykke på "hjertet" på arrangementene du ønsker å delta på, og dermed lage en egen timeplan med favorittene dine for alle dagene du er i Arendal. Ønsker du å laste ned arrangementene til kalenderen din, trykker du på "pilen".

Konsernsjef i Agder Energi, Tom Nysted, vil belyse verdien av vannkraften sett fra en av Norges største produsenter og den klemmen politisk dagorden setter næringen i.

Til slutt inviterer vi til debatt mellom statssekretær i Olje- og energidepartementet, Elnar Remi Holmen (Frp), og stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Terje Aasland, der vi spør: Er det blå-blå regjeringen eller opposisjonen v/Arbeiderpartiet som har den beste politikken for vekst og videreutvikling av norsk vannkraftsektor?

Du møter
  • Terje Søviknes, olje- og energiminister
  • Elnar Remi Holmen, statssekretær, Olje og energidepartementet
  • Terje Aasland, stortingsrepresentant, (Ap)
  • Tom Nysted, konsernsjef, Agder Energi
  • Oluf Ulseth, administrerende direktør i Energi Norge

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Faglige spørsmål