Innhold

Webinar: Innføringskurs i RMEs reguleringsmodell

 • 2. jun 2020Kl. 09:00–12:00
 • Webinar Zoom
 • Medlem: 2.500,- Andre: 3.200,-
 • Påmeldingsfrist Snarest

Kurset tar for seg NVEs reguleringsmodell og gir en grundig innføring i hvordan NVE beregner effektivitet og inntektsrammer for nettselskap.

Strømnett

Reguleringsmodellen som benyttes i dag har vært i bruk siden 2007, dog med ulike endringer underveis. Dagens inntektsrammer bestemmes dels av selskapenes faktiske kostnader og dels av en kostnadsnorm. Modellen skal bidra til en effektiv og samfunnsøkonomisk lønnsom drift og utvikling av nettselskapene.

Kurset gir deg en grundig innføring i reguleringen av nettselskapenes inntekt gjennom foredrag, praktiske regneeksempler og quiz. Det kreves ingen forkunnskap om reguleringsmodellen, men kurset vil også gi mer erfarne folk nyttige innspill og kunnskap. Webinaret legger opp til at deltakerne kan stille spørsmål.

Innføringskurset vil bli tatt opp og gjøres tilgjengelig for deltakerne i en periode på 1 uke etter webinaret.

Kurset vil gi deg kunnskap om:
 • Reguleringsmodellen grunnprinsipper
 • Beregningen av inntektsrammen
 • NVEs effektivitetsmåling
 • Hvilke incentiver modellen gir
 • Endringer i reguleringen fremover
Hvem er det for?

Ledere av nettselskaper, medarbeidere med oppgaver knyttet til inntektsrammeregulering, konsulenter/rådgivere og økonomipersonell som ønsker en bedre forståelse av inntektssiden i et nettselskap.

Hvordan gjennomføres webinaret?

Våre webinarer er online seminarer du kan delta på fra hvor som helst. Meld deg på og du vil motta en link dagen før sendestart. Underveis i sendingen har du mulighet til å stille spørsmål til foreleser via chat.

Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på - og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending. 

Foredragsholder
 • Jørn Bugge
 • Foto: Caroline Roka/Energi Norge

Før Jørn startet i Energi Norge har han nesten 20 års erfaring som konsulent i kraftbransjen og er anerkjent som en ekspert på den økonomiske reguleringen av nettselskap. Gjennom prosjekter for norske og svenske nettselskap med bedriftsøkonomiske analyser, verdivurderinger og andre lønnsomhetsanalyser har han inngående kunnskap om reguleringsmodellens oppbygning, incentiver og virkemåte.

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet. Ved å delta på dette kurset godtar du at webinaret blir tatt opp og distribuert til deltakerne i etterkant.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 10 arbeidsdager før start gis full refusjon. Ved 10-4 arbeidsdager før arrangementets begynnelse refunderes 50%. Ved mindre enn 4 arbeidsdager før arrangementets start gis ingen refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltakeravgift. Energi Norge AS har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Energi Norge AS sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette hendelser.

Praktiske opplysninger

Faglige spørsmål

Relaterte arrangement

 1. 24. juni 2021,

  Digitalt

  EUs energimarkedspakker – Hva betyr de for det norske kraftmarkedet?

  På dette webinaret vil du få en oversikt over i EUs energimarkedspakker med særlig fokus på tredje og fjerde pakke og hvordan det påvirker det norske kraftmarkedet og norske aktører.

 2. 15. - 16. september 2021,

  Clarion Hotel & Congress Oslo Airport

  Smartgridkonferansen 2021

  Økt samhandling og innovasjonstakt er årets fokus på Smartgridkonferansen. Du har sikkert hørt det før - innen 2030 skal Norge kutte klimagassutslipp med 55% etter en økende årlig rampe. Elektrifisering er identifisert som det viktigste klimatiltaket og vil utfordre kraftsystemet og dets aktører.

 3. 20. oktober 2021,

  Clarion Hotel the Hub i Oslo

  Fornybarnæringens skattedag

  Skattesystemet for energiselskapene er under kontinuerlig endring. Ny politisk behandling, avgjørelser av tvistespørsmål ved klager på ligningen og nye rundskriv med presiseringer, medfører behov for oppdatering. Temadagen legger frem ferske kommentarer til statsbudsjettet.