Innhold

Anleggsbidrag – regler og praksis

 • 18. feb 2021Kl. 09:00–12:00
 • Digitalt
 • Medlem: 2.500,- + mva Andre: 3.200,- + mva
 • Påmeldingsfrist Snarest

De nye reglene for anleggsbidrag ble innført i 2019 med strengere krav til gode rutiner og informasjon. Har prosessene knyttet til anleggsbidrag blitt enklere? Hvilke erfaringer har nettselskapene med de nye reglene?

Strømnett

Foto: Tafjord Kraftnett

På temadagen vil dere få en grundig gjennomgang av reglene for anleggsbidrag og hvilke forpliktelser nettselskapene har overfor kundene. Videre vil aktuelle case, både for uttakskunder og produksjon på ulike nettnivå illustreres gjennom praktiske regneeksempler.

Vi setter av god tid til spørsmål/diskusjoner underveis. Dersom du har konkrete problemstillinger rundt anleggsbidrag du ønsker skal tas opp på temadagen, vennligst send e-post til Jørn Bugge (jb@energinorge.no).


Hva får du?
 • Gjennomgang av gjeldende regler og rutiner for anleggsbidrag
 • Økt forståelse for hvordan anleggsbidrag skal beregnes gjennom praktiske case
 • Kunnskap om hvordan andre selskap håndterer prosesser rundt anleggsbidrag
 • Gode muligheter for å stille spørsmål til foredragsholderne
Hvem er det for?

Nettselskap: Alle som arbeider med beregning og håndtering av anleggsbidrag både i planlegging og økonomisk oppfølging

Entreprenørselskap: Administrerende direktør, prosjektledelse og montør

Hvordan gjennomføres webinaret? 

Våre webinarer er online seminarer du kan delta på fra hvor som helst. Meld deg på og du vil motta en link dagen før sendestart. Underveis i sendingen har du mulighet til å stille spørsmål til foreleser via chat. 

Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på - og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending

 

Program

Torsdag 18. februar
 • 09:00 - 12:00
  Innlegg

   

  • NVEs regelverk for anleggsbidrag
   NVE/RME

  • Erfaringer fra et nettselskap
   Per Anders Opsahl, Norgesnett

  • Anleggsbidrag i praksis
   Svein Sandbakken, EC Group

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner og opptak av webinaret vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 10 arbeidsdager før start gis full refusjon. Ved 10-4 arbeidsdager før arrangementets begynnelse refunderes 50%. Ved mindre enn 4 arbeidsdager før arrangementets start gis ingen refusjon. Det gis ingen refusjon mot enkeltmåltider som ikke benyttes. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltakeravgift. Hoteller har egne regler for avbestilling. Energi Norge AS har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Energi Norge AS sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette hendelser.

Faglige spørsmål

Praktiske opplysninger