Innhold

Brexitavtalen - Innvirkninger for norsk kraftnæring?

 • 18. mar 2021Kl. 13:00–15:00
 • 3 timer nettkurs + 2 timer webinar
 • Medlem: 1.750,- Andre: 2.450,-
 • Påmeldingsfrist Snarest

Bli med oss og våre eksperter når vi utforsker "Trade and Cooperation" avtalen mellom Storbritannia og EU, samt Norges rolle med sitt handlingsrom i EØS-avtalen.

#005

Med Trade and Cooperation avtalen – også kalt Brexitavtalen, som bakteppe dykker vi ned i ulike handelsløsninger for mellomlandskabelen North Sea Link - som strekker seg mellom Norge og Storbritannia. Videre tar vi dere med på problemstillinger rettet mot at Storbritannia og Norge kan bli definert som "tredjeland" av EU. Vi utforsker hvilke innvirkninger dette har for utviklingen av havvind og infrastruktur i Nordsjøen.

Fra det perspektivet ønsker å vi fremme kunnskap om Norges posisjon ved North Sea Link, samt bidra til klarhet for norske aktører som beslutter å være med det nye energieventyret til havs – om det er vind, nett, batteri eller hydrogen.

Kurset gjennomføres som et 3-timers nettkurs med forelesninger i videoopptak og et 2-timers live webinar hvor det er mulig å stille spørsmål til paneldeltakerne. Den 11. mars mottar du nettkurset på e-post hvor du har mulighet til å se innholdet i det tempoet du ønsker. Den 18. mars møtes vi live hvor du som deltaker kan snakke med foredragsholderne, samt stille de spørsmålene du ikke fikk svar på.

Hva får du?
 • Eksklusiv kunnskap - Dette kurset vil bidra til å gi deg en særegen fagkunnskap til problemstillinger knyttet til kraftnæringen rundt EØS- og brexitavtalen, samt klargjøre viktige europeiske reguleringer for bygging og operasjon av havvind i Nordsjøen.
 • Unik innsikt fra eksperter – Vi gjester flere eksperter som vil bidra med kunnskapsmessige innlegg. Blant annet kommer en av Norges utsendte eksperter til Europakommisjonen, lederen for Statnett sitt brusselkontor, Statkraft og to ledende energiadvokatbyråer.
 • Få svar på dine spørsmål – Vi gir deg sjansen til å stille oss og våre eksperter spørsmål direkte. Intet spørsmål er et dårlig spørsmål. Vi oppfordre deg til å spørre så mye som mulig. Vår hensikt med webinaret er nemlig å bringe kunnskap og klargjøre komplekse forhold.
Hvem er det for?

Dette webinaret er en fantastisk mulighet for alle til å lære mer om Brexitavtalen, EØS-avtalen, Norges mellomlandskabel North Sea Link og reguleringer for havvind i Nordsjøen.

Alle som har interesse for Norges og Storbritannia sitt forhold til EU og engasjement i Nordsjøen oppfordres til å melde seg på for å lære mer.

Hvordan gjennomføres nettkurset?

Nettkurs er videoforelesning i opptak som distribueres til deltakerne i forkant av webinaret. På denne måten kan du ta deler av kurset i den hastigheten du ønsker og på det tidspunktet du ønsker. Meld deg på og du vil motta en link til nettkurset èn uke før webinaret.

Nettkurset er tilgjengelig for alle deltakere i fjorten dager.  

Hvordan gjennomføres webinaret?

Våre webinarer er online seminarer du kan delta på fra hvor som helst. Meld deg på og du vil motta en link dagen før sendestart. Underveis i sendingen har du mulighet til å stille spørsmål til foreleser via chat. Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på - og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending.

Vi gjør oppmerksom på at påmeldingen til arrangementet er personlig. Lenke til digital plattform skal ikke deles med andre. Ser man sendingen sammen med kollegaer på en storskjerm må alle deltakere registreres. Ved å delta på dette digitale arrangementet godtar du at det blir gjort opptak som distribueres til deltakere i etterkant.

Program Nettkurs

Program Nettkurs (tilgjengelig 11. mars kl.13:00)
Tilgjengelig 11. mars
 • 13:00 - 13:05
  Velkommen
  • Introduksjon av våre nye samarbeidspartnere
  • Hvorfor diskutere Brexit?
  • Birgitte Jourdan-Andersen og Kristian Dahl Larsen
   Energi Norge
 • 13:05 - 13:30
  Brexitavtalen – Hva står det i avtalen?
  • Kort om avtalen - hva er nytt?
  • Dypdykk i kapittelet for energi og klima
  • Hanne Zimmer og Caroline Skaar Landsværk
   Wikborg Rein
 • 13:30 - 13:50
  Brexit og norske virksomheter i fornybarsektoren
  • Kjøp av utstyr og tjenester fra britiske aktører
  • Problemstillinger for norsk aktører
  • Simen Klevstrand
   Haavind
 • 13:50 - 14:20
  Nye handelsløsninger på North Sea Link (NSL)
  • Hvordan påvirker Brexit kraftutveksling til Storbritannia?
  • Hans Randen
   Nordpool
 • 14:20 - 14:35
  Infrastrukturforordningen for energi (TEN-E)
  • Hvordan regulerer EU utbygning av infrastruktur i Nordsjøen?
  • Henriette Elisabeth Nesheim
   DG Energi
 • 14:35 - 15:20
  Panelsamtale del 1
  • Handelsløsninger for North Sea Link
  • Revideringer av markedsdesign 
  • Konvekvensene med Brexit som bakteppe
  • Birgitte Jourdan-Andersen
   Energi Norge
  • Hans Randen
   Nordpool
  • Tor Egil Hodne
   Statnett
  • Edvard Lauen
   Agder Energi
  • Lars Erik Nordgaard
   Nærings- og fiskeridepartementet
 • 15:20 - 16:00
  Panelsamtale del 2
  • Vindmøllepark i Nordsjøen
  • Utbygning av infrastruktur i Nordsjøen
  • Birgitte Jourdan-Andersen
   Energi Norge
  • Anders Holten Skånlund
   Statnett
  • Tormod Ludvik Nilsen
   Wikborg Rein
  • Håkon Egeland
   Statkraft
  • Henriette Elisabeth Nesheim
   DG Energi

Torsdag 18. mars kl.13:00

PROGRAM WEBINAR

Hvordan gjennomføres webinaret? 

Våre webinarer er online seminarer du kan delta på fra hvor som helst. Meld deg på og du vil motta en link dagen før sendestart. Underveis i sendingen har du mulighet til å stille spørsmål til forelesere via chat eller muntlig. 

Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på - og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending. 

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet. Ved å delta på dette kurset godtar du at webinaret blir tatt opp og distribuert til deltakerne i etterkant.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 10 arbeidsdager før start gis full refusjon. Ved 10-4 arbeidsdager før arrangementets begynnelse refunderes 50%. Ved mindre enn 4 arbeidsdager før arrangementets start gis ingen refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltakeravgift. Energi Norge AS har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Energi Norge AS sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette hendelser.

Relaterte arrangement

 1. Vinterkonferansen

  Energi Norges viktigste næringspolitiske konferanse for toppledere i fornybarnæringen, energipolitikere, energimyndigheter, grønt næringsliv og journalister.

 2. 10. mars 2021,

  Digitalt

  Inbound Marketing - en ny måte å selge på?

  Inbound marketing handler om å skape et så godt og relevant innhold at kundene selv oppsøker din nettside, blir interesserte og ønsker å kjøpe av deg. Hvordan få til dette? Meld deg på denne work-shopen og få konkrete tips til hvordan din strømbransjen kan lykkes.

 3. 15. mars 2021,

  Digitalt

  Trygg strømhandel: Hvordan etablere et styringssystem som bygger oppunder kravene i ordningen?

  Energi Norge, Distriktsenergi og DNV GL lanserer Trygg strømhandel. Trygg strømhandel er en frivillig sertifiseringsordning for strømleverandører som setter en rekke til krav til salg av strøm og informasjon til strømkundene.