Innhold

Elektrifisering av petroleumssektoren

 • 27. apr 2021Kl. 12:00–13:30
 • Webinar
 • Medlem: 950,- Andre: 1.450,-
 • Påmeldingsfrist Snarest

Norge er gjennom Parisavtalen forpliktet til å redusere utslippene av klimagasser og all klimapolitikk handler om å fjerne utslippspunkter. Dette webinaret drøfter svært sentrale spørsmål i diskusjonen om elektrifisering av petroleumssektoren.

Fornybar produksjon

Foto: Jan Arne Wold / Equinor

Petroleumsbransjen står for 13-14 millioner tonn CO2-utslipp i året og har et mål om å kutte halvparten av dette innen 2030. Elektrifisering med strøm fra land er det viktigste tiltaket for å nå dette målet. Petroleumssektoren er en del av EUs kvotemarked og har derfor mulighet til å kjøpe kvoter heller enn å kutte egne utslipp. Bør de det? Har det effekt på totale europeiske utslipp at virksomhet i kvotepliktig sektor kutter egne utslipp?  

Hva får du kunnskap om?
 • Hva betyr elektrifisering av petroleumssektoren for det norske energisystemet?
 • Har vi nok kraft og nett?
 • Hvorfor er ikke petroleumæringens ambisjoner om utslippskutt mulig uten elektrifisering? 
Hvem er det for?

Alle som jobber i fornybarsektoren og andre som er interessert i klima. 

Hvordan gjennomføres webinaret?

Våre webinarer er online seminarer du kan delta på fra hvor som helst. Meld deg på og du vil motta en link dagen før sendestart. Underveis i sendingen har du mulighet til å stille spørsmål til foreleser via chat. Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på - og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending.

Vi gjør oppmerksom på at påmeldingen til arrangementet er personlig. Lenke til digital plattform skal ikke deles med andre. Ser man sendingen sammen med kollegaer på en storskjerm må alle deltakere registreres. Ved å delta på dette digitale arrangementet godtar du at det blir gjort opptak som distribueres til deltakere i etterkant.

Program 27. april

Program 27. april
 • 12:00 - 12:05
  Velkommen
  • Merethe Straumsnes
   Energi Norge AS
 • 12:05 - 12:20
  Hva vil vi og hvorfor - når vi målene innen 2030?
  • Petroleum- og gassnæringens klimamål
  • Elektrifisering av sokkelen med kraft fra land 
  • Benedicte Solaas
   Fagsjef Norsk olje og gass
 • 12:20 - 12:35
  Er det nok kraft?
  • Henrik Sætness
   Statkraft
 • 12:35 - 12:50
  Nettmessige begrensninger
  • TBA
   Statnett
 • 12:50 - 12:55
  Pause
 • 12:55 - 13:15
  Panelsamtale

  Hva er fordelene og ulempene og hvordan kommer vi forbi de siste?

  • Kristian Blindheim
   Energi Norge
  • Stig Schjølset
   Zero
  • Asgeir Tomasgard
   NTNU
 • 13:15 - 13:30
  Spørsmål og diskusjon
 • 13:30 - 13:30
  Avslutning

Foredragsholdere

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet. Ved å delta på dette kurset godtar du at webinaret blir tatt opp og distribuert til deltakerne i etterkant.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 10 arbeidsdager før start gis full refusjon. Ved 10-4 arbeidsdager før arrangementets begynnelse refunderes 50%. Ved mindre enn 4 arbeidsdager før arrangementets start gis ingen refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltakeravgift. Energi Norge AS har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Energi Norge AS sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette hendelser.

Faglige spørsmål

Praktiske opplysninger

Relaterte arrangement

 1. 14. april 2021,

  Digitalt

  Introduksjon til smidig metodikk for fornybarnæringen

  Smidig metode er vel etablert blant IT- og oppstartsbedrifter og tas stadig i bruk innenfor nye sektorer. Hva kan fornybarnæringen og din bedrift lære av disse?