Reguleringsmodellen - insentiver for nettinvesteringer og ny teknologi

 • 15. des 2021Kl. 10:00–13:00
 • Digitalt
 • Medlem: 2.500,- + mva Andre: 3.200,- + mva
 • Påmeldingsfrist 4.desember 2021

RME har satt i gang et større prosjekt hvor de ser på justeringer av reguleringsmodellen. Nettselskapene skal investere mye i årene fremover, det er da svært viktig med gode insentiver for nettinvesteringer og ny teknologi.

#005
Hva får du kunnskap om?

Det blir flere effektkrevende kunder og mer fornybar kraftproduksjon i årene som kommer. Elektrifisering av transport og industri skyter fart, og man leter etter alternativer til tradisjonelle nettinvesteringer.

RME har igangsatt et stort prosjekt der de ser på forbedringsmuligheter av reguleringsmodellen som følge av bedre data og metoder. RME har sett og ser fremdeles på oppgaveparametre, rammevilkårsparametre og kalibrering av modellen. Nettselskapene skal investere for svært mye i de neste 10 årene, da må insentivene til å gjøre nettinvesteringer være gode. Samtidig må forholdene ligge godt til rette for at nettselskapene skal kunne investere i ny teknologi.

Hvem er det for?  

Nettsjefer, administrerende direktører, fagansvarlige nettregulering og andre interesserte.

Program
 • 10:00 - 10:15
  Innledning
  • Trond Svartsund
   Energi Norge
 • 10:15 - 10:40
  Reguleringsmodellen – insentiver for nettinvestering og ny teknologi
  • Roar Amundsveen
   RME
 • 10:40 - 11:00
  Virkemidler for nye teknologier – direkte reguleringer vs. insentiver
  • Åsmund Jenssen
   Thema
 • 11:00 - 11:40
  Lunsj
 • 11:40 - 12:00
  Hvordan kan nettselskapene bedre mulighetene ved energilagring?
  • Stian Hacket
   Afry
 • 12:00 - 12:20
  Eksempel på ny teknologi som alternativ til nettinvestering
  • Vivi Mathiesen
   Heimdal Power
 • 12:20 - 12:40
  Nye løsninger og digitalisering skaper fantastiske muligheter! La oss gripe dem sammen
  • Eivind Gramme
   Lede
 • 12:40 - 13:00
  Investeringer og nettregulering – noen perspektiver
  • Vegard Strand
   Tensio
 • 13:00 - 13:20
  Hva kjennetegner effektiv anleggsforvaltning og hvordan kan teknologi brukes for å stabilisere nettet
  • Øystein Løken og Bård Jacobsen
   EY
 • 13:20 - 13:40
  Lønnsomhet for nettselskaper – effekt av vekst og kostnadsstruktur
  • Endre Bjørndal
   NHH
 • 13:40 - 13:50
  Diskusjon, oppsummering og avslutning
  • Trond Svartsund
   Energi Norge

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner og opptak fra webinaret vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 10 arbeidsdager før start gis full refusjon. Ved 10-4 arbeidsdager før arrangementets begynnelse refunderes 50%. Ved mindre enn 4 arbeidsdager før arrangementets start gis ingen refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltakeravgift. Energi Norge AS har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Energi Norge AS sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette hendelser.

Hvordan gjennomføres webinaret?
Våre webinarer er online seminarer som du kan delta på fra hvor som helst. Meld deg på og du vil motta en link dagen før sendestart. Underveis i sendingen har du mulighet til å stille spørsmål til foreleser via chat. Dersom tidspunktet ikke passer, meld deg på - og vi sender deg opptaket i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending. 

Praktiske opplysninger

Faglig ansvarlig

Relaterte arrangement

 1. 15. desember 2021,

  Digitalt

  KOLEMO 3.2

  Bruk av gode kontraktstandarder er basis for et vellykket anskaffelsesprosjekt. Nå er den reviderte KOLEMO 3.2 publisert.

 2. 16. desember 2021,

  Digitalt

  Ny nettleie fra 2022 – håndtering av kundehenvendelser

  Fra 1. januar 2022 får alle ny nettleie, og de fleste nettselskapene er nå i ferd med å ferdigstille utformingen av ny modell. Hvordan skal en kommunisere den nye modellen til kundene og hvilke råd skal en gi de? Hvorfor er en endring nødvendig og hvordan kan teknologi bidra til en bedre kundeopplevelse?

 3. 11. januar 2022,

  Digitalt

  Ny veileder: Håndtering av kraftsensitiv informasjon i skytjenester og veien videre.

  Digitaliseringen av kraftbransjen og kraftsystemet er i kontinuerlig utvikling. Bruk av skytjenester er en viktig del av denne utviklingen som setter nye krav til oss som selskaper. Hvilke krav stiller Kraftberedskapsforskriften, hvilke krav bør selskapene stille til leverandørene og hva bør man ellers passe på når man flytter tjenester ut i sky?