Vinterkonferansen 2021

9. mars, digitalt arrangement

Innhold

VM i fornybar energi

  • 9. mar 2021Kl. 09:00–12:00
  • Digitalt
09:0010:00
Sesjon 1: På vei mot VM-gull – det store bildet
Er Norge i VM-form? Hvordan går det med elektrifiseringen? Vi får ferske tall fra Fornybarometeret 2021 og utfordrer statsråden på om den kommende stortingsmelding om energiressurser setter tilstrekkelig fart på omstillingen. Blåser vindkraften på sjøen? EUs Green Deal strammer grepet om utslipp og bærekraft, vi får løypemeldinger fra Brussel om de oppdaterte klimamålene.
10:0011:00
Sesjon 2: Skadefritt og bærekraftig landslag
I kappløpet om medalje må ikke personell, utstyr og natur bli skadelidende. HMS-tallene går riktig vei, men er vi gode nok? Bærekraftsmål og taksonomi utfordrer vannkraften, hvordan jobber næringen selv for å redusere miljøfotavtrykket? Elektrifiseringen gjør oss stadig mer avhengige av kraftnettet, men hvordan er egentlig datasikkerheten i de tusen hjemmekontor?
11:0012:00
Sesjon 3: Samspillet på fornybarbanen
Sammen er vi sterke – optimalisering av kraftsystemet og samspill mellom energibærere har et enormt verdiskapingspotensial. Hvordan bygger vi lagånd i fornybarnæringen for å hente fram det lille ekstra? Og hvordan får vi sluttkunden ned fra tribunen og ut på banen som aktiv medspiller?