PPA-avtaler i fornybarnæringen

 • 1. jun 2022Kl. 12.00–14.00
 • Digitalt
 • Medlem: 1.800,- + mva Andre: 2.500,- + mva
 • Påmeldingsfrist 31.mai 2022

PPA-avtaler blir mer og mer benyttet i fornybarnæringen. Bli med på dette webinaret og få en innføring i hva det er, hvem det er mest aktuelt for og de økonomiske og juridiske hensyn som må ligge til grunn.

Juss lover

PPA-avtaler (Power Purchase Agreements), og andre lignende strømkjøpsavtaler, blir stadig mer utbredt. Slike avtaler sikrer strømprodusenter forutsigbare inntekter, og de sikrer strømforbrukere stabile strømkostnader.  

I dette kurset vil du få en forklaring på hva PPA-avtaler og andre tilsvarende avtaler er, hvorfor slike avtaler blir mer og mer populære, hvorfor de benyttes, samt en innføring i de juridiske rammene og økonomiske hensyn som er viktig i slike avtaleinngåelser.  

Hva er PPA-avtaler? 

En Power Purchase Agreement (PPA) er en bilateral langtidsavtale som inngås direkte mellom bedrift og kraftprodusent for å sikre en fast energipris. En typisk PPA-avtale inngås for 10 til 20 år og er dermed en betydelig investering for begge parter. Avtalen beskytter bedrifter mot prisendringer i kraftmarkedet og sikrer strømprodusenten stabile inntekter.  

Les mer her: https://www.statkraft.no/produkter-og-tjenester/kraftavtaler-ppa/  

Hva får du kunnskap om?
 • Hva er en Power Purchase Agreement (PPA) 
 • Hvorfor benyttes PPA-avtaler og hvem er det mest aktuelt for 
 • Økonomisk perspektiv: hvordan priser man og hvilke analyser ligger til grunn 
 • Juridisk perspektiv: kontraktsrett, utforming og utfordringer 
Hvem er det for?  

Dette kurset er for deg som ønsker å lære mer om PPA-avtaler. Enten om du jobber hos en strømprodusent, strømleverandør, strømkunde eller konsulent. Kurset er tilpasset nybegynnere og krever ikke noen særlige forkunnskaper.  

Hvordan gjennomføres webinaret?

Alle våre webinarer er online seminarer som du kan delta på fra hvor som helst. Du melder deg enkelt på via påmeldingsskjema, og dagen før sendestart vil du motta en lenke til webinaret. Underveis i webinaret har du mulighet til å stille spørsmål til foreleser via chat.

Dersom oppsatt tidspunktet for webinaret ikke passer for deg, meld deg på - og vi sender deg opptaket og presentasjonene i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig én uke etter sending. 

Foredragsholdere
Program
 • 12.00 - 12.05
  Velkommen og praktisk info
  • Tuva Kvåle
   Energi Norge
 • 12.05 - 12.15
  Introduksjon
  • Lars Ragner Solberg
   Energi Norge
 • 12.15 - 12.45
  Hvorfor benyttes bilaterale avtaler, og hva er vegen videre for det bilaterale markedet?
  • Einar Hoffart
   Leder av Nordic Origination i Statkraft
 • 12.45 - 13.15
  Hva er en PPA - et økonomisk perspektiv
  • Hvem er det mest aktuelt for?
  • Hvordan priser man slike avtaler, og hva ligger til grunn?
  • Marius Holm
   Thema
 • 13.15 - 13.25
  Pause
 • 13.25 - 13.55
  Hva er en PPA - et juridisk perspektiv
  • Kontraktsrett
  • Oppsett for PPA
  • Juridiske utfordringer
  • Hovedtrekkene i standardavtaler som FEMA, ISDA og EFET
  • Caroline Skaar Landsværk
   Wikborg Rein
 • 13.55 - 14.00
  Avslutning

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner og opptak fra webinaret vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 10 arbeidsdager før start gis full refusjon. Ved 10-4 arbeidsdager før arrangementets begynnelse refunderes 50%. Ved mindre enn 4 arbeidsdager før arrangementets start gis ingen refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltakeravgift. Energi Norge AS har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Energi Norge AS sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette hendelser.

Hvordan gjennomføres webinaret?
Våre digitale webinarer kan du delta på fra hvor som helst (så lenge du har en PC eller en mobiltelefon tilgjengelig). Du trenger kun å melde deg på og dagen før webinaret vil du motta en link til arrangementet. Du har muligheten til delte i dialogen ved å stille spørsmål til foreleser via chat. Dersom tidspunktet for arrangementet ikke passer, meld deg på også sender vi deg opptaket og presentasjonene i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig i én uke.

Praktiske opplysninger

Faglig ansvarlig

Relaterte arrangement

 1. 19. mai 2022,

  Digitalt

  Samarbeid Statnett og nettselskap om nettutvikling gjennom områdeplaner, og informasjon rundt transmisjonsnettariff og flaskehalsinntekter

  I samarbeid med Distriktsenergi og Statnett inviterer Energi Norge til et felles webinar hvor vi får en gjennomgang av nettutvikling gjennom regionale områdeplaner.

 2. 31. mai 2022,

  Eliaden, Lillestrøm

  Seminar om Elektroinstallatørprøven

  Seminaret tar for seg oppbyggingen av Elektroinstallatørprøven, søkeprosessen, krav til virksomhetene, og belyser mulighetene i praksis.

 3. 31. mai - 1. juni 2022,

  Thon Hotel Arena

  Elmåledagene 2022

  Energi Norge har i samarbeid med REN AS gleden av å invitere til Elmåledagene 2022. Elmåledagene gjennomfører vi i Lillestrøm, samtidlig som Eliaden 2022! Mer informasjon om program, tematikk og praktisk informasjon kommer fortløpende!