Samarbeid Statnett og nettselskap om nettutvikling gjennom områdeplaner, og informasjon rundt transmisjonsnettariff og flaskehalsinntekter

 • 19. mai 2022Kl. 08.30–10.00
 • Digitalt
 • Gratis
 • Påmeldingsfrist Snarest

I samarbeid med Distriktsenergi og Statnett inviterer vi til et felles webinar hvor vi får en gjennomgang av nettutvikling gjennom regionale områdeplaner. Nettselskapene opplever stor pågang av kunder som ønsker øket uttak og ny industri med store kraftbehov. For å møte dette er det nødvendig å utvikle både regional- og transmisjonsnettet, og nettutviklingen må sees samlet over større geografisk områder for å møte det langsiktige behovet.

Arbeid med å bytte linjetråd og tilhørende komponenter på eksist

Samarbeid om nettutvikling

Statnett har delt landet i 10 områder hvor man i 2022 vil utarbeide de første områdeplanene. I webinaret vil du lære mer om hvordan dette arbeidet vil skride frem og hvordan vi vil samarbeide om nettutviklingen.

Statnett har i den senere tiden hatt ekstraordinært store flaskehalsinntekter og fra 1. april og ut året er uttakstariffen i transmisjonsnettet satt til null. I webinaret vil vi få en gjennomgang av handelsinntektene og forventinger fremover.

 

Agenda
 • Innledning ved Kristin Lind,  Energi Norge
 • Hvorfor utvikle nettet gjennom områdeplaner ved Harris Utne, Statnett
 • Flaskehalsinntekter ved Steinar Aksnes, Statnett
 • Sluttkommentar ved Knut Lockert, Distriktsenergi

 

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner og opptak fra webinaret vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Hvordan gjennomføres webinaret?
Våre digitale webinarer kan du delta på fra hvor som helst (så lenge du har en PC eller en mobiltelefon tilgjengelig). Du trenger kun å melde deg på og dagen før webinaret vil du motta en link til arrangementet. Du har muligheten til delte i dialogen ved å stille spørsmål til foreleser via chat. Dersom tidspunktet for arrangementet ikke passer, meld deg på også sender vi deg opptaket og presentasjonene i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig i én uke.

Relaterte arrangement

 1. 31. mai 2022,

  Eliaden, Lillestrøm

  Seminar om Elektroinstallatørprøven

  Seminaret tar for seg oppbyggingen av Elektroinstallatørprøven, søkeprosessen, krav til virksomhetene, og belyser mulighetene i praksis.

 2. 31. mai - 1. juni 2022,

  Thon Hotel Arena

  Elmåledagene 2022

  Energi Norge har i samarbeid med REN AS gleden av å invitere til Elmåledagene 2022. Elmåledagene gjennomfører vi i Lillestrøm, samtidlig som Eliaden 2022! Mer informasjon om program, tematikk og praktisk informasjon kommer fortløpende!

 3. 1. - 2. juni 2022,

  Radisson Blu Hotel Nydalen

  NVF 2022 - Nasjonal veileder for funksjonskrav i kraftsystemet

  Nasjonal veileder for funksjonskrav i kraftsystemet (NVF) oppdateres i 2022. Vi tar en gjennomgang av begrunnelsene for funksjonskravene og hører med representanter fra berørte parter om deres vurdering av endringene.