Innhold

Bronseplass til Norge på fornybarpallen

Knut Kroepelien presenterer rapporten Fornybarometeret 2021.

Knut Kroepelien, administrerende direktør i Energi Norge presenterer rapporten Fornybarometeret 2021 på Vinterkonferansen.

Hvis det var et VM i fornybar ville Norges fornybarandel kun bli slått av Island som har en fornybarandel på 79,2 prosent, og Sverige som har en fornybarandel 50,6. Fornybarandelen i Norge var i 2019 på 50,5 prosent viser tallene fra Fornybarometeret 2021.

Vinterkonferansen 2021

De siste målingene for hvordan vi i Norge ligger an for å  ta en global lederposisjon som verdens første fornybare og fullelektriske samfunn kom denne uken.

Ny energiepoke

Vannkraften har vært en ryggrad i den norske strømforsyningen i over et århundre. De siste 50 årene har oljeeventyret satt sitt preg på norsk industri, arbeidsliv og samfunn. På mange måter har vi nå tatt steget over terskelen til en ny energiepoke. Norges største utfordring i tiårene som kommer blir å kutte klimagassutslippene våre betydelig, samtidig som vi evner å skape nye arbeidsplasser, bygge fremtidens industri og sikre høy levestandard for en stadig voksende befolkning. I et langsiktig perspektiv er det ikke bærekraftig å være avhengig av fossile energikilder.

Vi er en del av løsningen

Fornybarnæringen spiller fortsatt en avgjørende rolle for utviklingen av det moderne Norge. Et mer bærekraftig samfunn trenger produksjon av ren energi med lave utslipp. Elektrifiseringen er avgjørende for vår evne til å sikre høy verdiskapning i samfunnet, selv når inntektene fra petreolumssektoren sakte, men sikkert vil gå nedover. Og her er utgangspunktet vårt godt; Norge har Europas mest konkurransedyktige kraftsystem. Klarer vi å dra nytte av denne fordelen har vi alle muligheter til å oppnå fullelektrifisering av samfunnet vårt, samtidig som vi legger grunnlaget for ny, grønn indsutri.

Hvordan ligger vi egentlig an?

Det kan du finne ut ved å lese Fornybarometeret 2021 her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: