Hva er hemmeligheten bak det gode HMS-arbeidet i Omexom?

Nyhet, HMS

Publisert

Informasjonssjef i Energi Norge, Aslak Øverås intervjuer Stein-Olav Lervik, direktør for sikkerhet og bærekraft i Omexom i forbindelse med at de nylig rundet 500 dager uten skadefravær.

Vårt medlem entreprenørbedriften Omexom jobber målrettet hver eneste dag, året rundt med HMS. Det gir gode resultater i hele organisasjonen.

HMS er ikke noe vi gjør i tillegg til jobben, det er en del av jobben.

Stein-Olav Lervik, direktør for sikkerhet og bærekraft i Omexom

Arbeidet med helse, arbeidsmiljø og sikkerhet utgjør grunnmuren for at fornybarnæringen skal lykkes med sin visjon: Norge skal ta en global lederrolle som det første fornybare og fullelektriske samfunn i verden. Informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge har tatt en prat med direktør for sikkerhet og bærekraft i Omexom, Stein-Olav Lervik, om hvordan de jobber for å nå sine HMS mål.

Livreddende regler

Lervik forteller om da de utviklet sine seks livreddende regler så bestemte de seg for at de faktisk skulle være livreddende. De har tatt de farligste risikoene i deres bransje, og basert det på egen statistikk over nesten hendelser. Alle ansatte enten de jobber med lønn, HR eller er montør så kan alle de livreddende reglene.

– Alle skal vite at sikkerhet er vårt førstetprioritet, avslutter Lervik.

Intverjuet kan du se i sin helhet i denne videoen.

 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: