Lanserer fornybarpris med Ada Hegerberg i spiss

Nyhet, Fornybar produksjon, Strømnett

Publisert

Kampanje: VM i fornybar energi

Ada Hegerberg vil presentere vinneren av Fornybarprisen

Energi Norge vil løfte frem bedrifter og prosjekter som har gjort en ekstra innsats for å fremme elektrifisering og annen bruk av fornybar energi. Nå kan du melde på din kandidat. Vinnerne vil bli presentert av den miljøengasjerte fotballproffen Ada Hegerberg.

I fjor var Hegerberg med på å lansere VM i fornybar energi. I år skal det norske landslaget samles, gjennom utdeling av en månedlig fornybarpris frem til en storslått fornybargalla i mars 2022. 

– Vi er veldig fornøyde med at Ada Hegerberg vil være "kaptein" på fornybarlandslaget og presentere prisvinnerne gjennom året. I tillegg har vi fått med en svært kompetent fagjury som skal vurdere forslagene som kommer inn, sier administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge. 

Juryen består av Kristin Halvorsen fra Cicero, investor Jens Ulltveit-Moe, Liina Veerme fra Salten Kraftsamband, Anders Bjartnes fra Norsk klimastiftelse og Therese H. Woie fra Natur og Ungdom. Hovedpremien er et reisestipend på 50 000 kroner. 

Etterlyser gode eksempler 

– Vi inviterer alle til å se seg rundt både på jobben og i lokalsamfunnet, etter de virkelig gode eksemplene på elektrifisering og fornybare energiløsninger. Det er disse lagspillerne som kan bidra til at Norge blir verdens første samfunn som kun går på fornybar energi, sier Kroepelien. 

Påmelding skjer på nettsiden fornybarVM.no 

Det er mulig å melde på bedrifter, virksomheter og prosjekter innen

  • industri
  • transport
  • bygg og anlegg
  • landbruk og fiske
  • tjenesteyting

Både privat, offentlig og frivillig sektor kan delta. Du kan melde på din egen arbeidsplass eller andre du synes fortjener prisen.   

Kandidatene må enten ha redusert bruken av fossil energi i sin egen virksomhet, eller ha ambisiøse planer om dette, eller ha bidratt til innovative eller inspirerende løsninger for fornybar energibruk. 

Miljøengasjert fotballproff 

Fotballproff Ada Hegerberg, som ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2018, vil stå i spiss for utdeling av Fornybarprisen. Hun kommer selv fra kraftkommunen Sunndal i Møre og Romsdal. 

– Jeg har alltid vært fascinert av hvordan vi bruker fjellene og fossene våre til å skape grønn og fornybar energi, og hvordan dette har bidratt til utvikling over hele landet. Mulighetene og potensialet som ligger i fornybar energi er ubegrensede. Hvis vi kan utnytte dette for at verden skal bli et bedre sted å bo, så vil jeg bidra til det, sier Hegerberg. 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: