Lederpraten: Eskil Lunde Jensen

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Eskil Lunde Jensen. Foto

Eskil Lunde Jensen, konsernsjef Akershus Energi. © Eivind Røhne / Akershus Energi

Bli bedre kjent med de som jobber i Fornybarnæringen. Eskil Lunde Jensen er konsernsjef i Akershus Energi. De jobber knallbra sammen og setter HMS-alltid først.

Eskil Lunde Jensen

Stilling: Konsernsjef i Akershus Energi

Bakgrunn: Siviløkonom, og utdanning fra Forsvaret

Hva opptar ditt selskap mest for tiden?

Det skjer mye spennende hos oss for tiden, men akkurat i disse dager er det først og fremst arbeid med videreutvikling av HMS-rutiner og implementering av HMS-løftet som får mye fokus.

Akershus Energi logo

Besøk nettsiden til Akershus Energi

Samtidig jobber vi med å utvikle nye forretningsområder innen fornybar energi i vår region. Vårt mål er å utvikle 1 TWh med ny fornybar energiproduksjon i regionen, som et bidrag for å nå klimamålene mot 2030. Det er utrolig meningsfylt det vi holder på med og vi har blitt et bredere energikonsern med en spennende og framtidsrettet energiportefølje bestående av både vannkraft, varme og kjøling, vindkraft og sol.

I denne utviklingen har vi også mye fokus på partnerskap. I Akershus Energi tenker vi at vi er gode alene, men aller best sammen med andre. Det betyr at mye av vår utvikling framover vil være i partnerskap med andre selskaper både i og utenfor bransjen.

Hvordan får vi hele Norge på strøm?

Her finnes det ikke et enkelt svar, men jeg tror det å være bevisst på at vi kan gjøre flere ting samtidig er en del av løsningen. For å nå framtidens energibehov må vi både utvikle og oppgradere vannkraft, samtidig som vi utvikler vindkraft, solkraft, varme og hydrogen. Summen av dette tror jeg er det sterkeste kortet vi har for å nå målene.

Hva er det viktigste HMS tiltaket i din bedrift?

I Akershus Energi sier vi “HMS – Alltid først!” Dette forsøker vi å leve etter hver eneste dag og vi jobber hele tiden med å ivareta en god HMS-kultur. I tillegg er vi opptatt av å ha det gøy på jobb, noe jeg tror fremmer gode prestasjoner og gir energi i en organisasjon.

Hva er du mest stolt av å ha fått til de siste årene?

Samhold er en av kjerneverdiene våre og jeg er for tiden ekstra stolt over alt vi har fått til sammen det siste året i Akershus Energi. Vi har klart å håndtere tiltak og restriksjoner gjennom pandemien på en god måte, samtidig som vi har utviklet nye forretningsområder og tatt strategiske posisjoner som vi skal jobbe videre med. De ansatte i Akershus Energi har imponert meg med positiv innstilling til at dette skal få til. Vi bygger nå også opp et lag med erfarne folk som har vært i konsernet i mange år,  og nye ansatte som kan se ting med nye øyne. En helt optimal kombinasjon som styrker oss for framtiden.

Hvorfor er dere medlem i Energi Norge?

Som medlem får vi viktige bransjenettverk, faglig utvikling og oppdatering og et fellesskap som er viktig når vi jobber for bedre rammebetingelser for å utvikle fornybar energi i Norge.

Hva ville du gjort hvis du var energiminister for en dag?

Da ville jeg spurt energibransjen, og bedt de svare konkret og enkelt på  følgende: Hvordan skal vi få opp tempo på utviklingen av fornybar energi i Norge for å nå klimamål ? Hva er de 3 viktigste konkrete rammebetingelsene for dere som vi må gjøre noe med, for å få det til ? Så ville jeg nok sagt til meg selv i løpet av dagen, at du er energiminister i verdens flotteste land med unike naturressurser som kan bli mer fornybar energi, men vi må passe på å forvalte dette på en balansert og bærekraftig måte.

Tre kjappe

Din favoritthobby?
Liker å trene. Sykle og løpe. Samt turer i natur, fjell og fiske. Ellers er jeg i Norgeseliten når det gjelder å ikke gjøre noe som helst for å slappe av. Familien min er noen ganger imponert over at det er mulig.

Beste boken du har lest?

Leser mest krim. Men en bok som kan anbefales er «Sjef i eget Liv» av Ingvar Wilhelmsen. Utrolig god bok som enkelt gir tips til hvordan man kan frigjøre energi til deg selv, ved å ikke bekymre deg for mye over det man ikke får gjort noe med.

Ditt største forbilde?

Jeg har mange som inspirer meg mye. En av de er faren min som døde for 3 år siden. Han levde med sykdommen MS i 35 år, men hadde enormt glimt i øyet, humor og var opptatt av alle rundt seg hver eneste dag.

 

Jeg som øverste leder har signert HMS-løfte

Akershus Energi Har en lang historie som vannkraft-produsent. I dag er de et bredt sammensatt energiselskap som satser på alt innen fornybar energi.

Lederpraten

I intervjuserien Lederpraten kan du bli bedre kjent med noen av lederne i Energi Norges medlemsbedrifter. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Camilla M. Granheim.

Les flere intervjuer i samme serie her.

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i Energi Norge.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: