Lederpraten: Øystein Vikingsen Fauske

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Lederpraten Øystein Vikingsen Fauske. Fotoillustrasjon

Administrerende direktør i Wattn AS, Øystein Vikingsen Fauske.

Bli bedre kjent med de som jobber i Fornybarnæringen. Øystein Vikingsen Fauske er administrerende direktør i Wattn AS. De selger strøm og gir råd til forbrukere for å bidra til at vi når FN sine klimamål.

Øystein Vikingsen Fauske

Stilling: Administrerende direktør i Wattn AS.

Bakgrunn: Jeg kom sist fra Ekornes der jeg satt i konsernledelsen med ansvar for Digitalisering, HR og Produktutvikling. Tidligere 12 års erfaring fra forretningsrådgiving i konsulentselskapet Sopra Steria. Sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU i Trondheim. 

Hva opptar ditt selskap mest for tiden?

Vi jobber på fullt med å etablere Wattn og forberede lansering av selskapet senere denne høsten. Da blir strømsalgsselskapene til Tafjord, Sogn og Fjordane Energi, Tussa, Sognekraft og Stryn Energi slått sammen til ett nytt og sterkere markedsselskap. Vi har satt store ambisjoner for Wattn og har mål om å ta en tydelig posisjon i det norske strømsalgsmarkedet. Ved lansering vil vi komme med en rekke nye produkter, tjenester og en moderne ny digital kundeflate.

Tre kjappe

Din favoritthobby?
Fjell og friluftsliv. Jeg flyttet tilbake til Sunnmøre fra Oslo i 2016 og har virkelig gjenoppdaget de fantastiske mulighetene Sunnmørsfjella gir.

Beste boken du har lest?

Av skjønnlitterære bøker likte jeg godt Lars Mytting sin «Svøm med dem som drukner og «Becks siste sommer» av Benedict Wells. Jeg har ellers nylig blitt ferdig med biografien til Steve Jobs og synes det var interessant lesning. Spesielt hans kompromissløse fokus på gode produkter og kundeopplevelse.

Ditt største forbilde?

Det er mange som har gitt meg verdifull inspirasjon. Blant annet min farfar som var en hardtarbeidende gårdbruker med positivt fremtidssyn og mot til å satse.

Hvordan får vi hele Norge på strøm?

Jeg tror det er viktig å både tenke på gode insentivordninger på brukersiden og samtidig ha en god politikk for fortsatt utbygging av fornybar energi.

Hva er det viktigste HMS tiltaket i din bedrift?

En av Wattn sine verdier er «På lag». Det å få til godt lagspill på tvers av lokasjoner og fagområder er helt essensielt for å skape et godt arbeidsmiljø som jeg er sikker på også bidrar til bedre resultater. Trivsel og motivasjon er viktig og vi forsøker å bygge en kultur der vi er ærlige, rause og heier på hverandre. Samt at vi er tydelige på at vi er et lag med felles mål og spilleregler. Vi har etablert en HMS-årsplan som vi følger og som blant annet inneholder medarbeiderundersøkelser, vernerunder og tiltak knyttet til interninformasjon.

Hva er du mest stolt av å ha fått til de siste årene?

Jeg startet i Wattn 1. mars i år så jeg har fortsatt relativ kort fartstid i selskapet. Jeg er likevel stolt av hva vi i team Wattn har skapt sammen på denne korte tiden. Vi har etablert et helt nytt markedsselskap for strøm samtidig som vi har drevet 5 eksisterende selskaper på en god måte. Når vi endelig slår oss sammen og lanserer Wattn med en ny produkt- og tjenesteportefølje senere i høst er det et imponerende teamarbeid og innsats fra hele organisasjonen som ligger bak.

Øystein Vikingsen Fauske på ski. Foto
Hvorfor er dere medlem i Energi Norge?

Det er viktig for oss å være tett på bransjen for å holde oss oppdatert, men også kunne påvirke i riktig retning. Energi Norge er et viktig og godt talerør for bransjen og jeg er opptatt av at vi er mest mulig fremoverlent både når det gjelder å kunne påvirke rammevilkår, men også på å få ut et riktig og godt budskap til media og andre interessenter.

Hva ville du gjort hvis du var energiminister for en dag?

Legge til rette for mer fornybar produksjon for å møte et stadig økende energibehov.

Lederpraten

I intervjuserien Lederpraten kan du bli bedre kjent med noen av lederne i Energi Norges medlemsbedrifter. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Camilla M. Granheim.

Les flere intervjuer i samme serie her.

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i Energi Norge.

På lag med dei unge. I kampen for klimaet. På lag med dei travle. Dei som treng enkle vilkår og god service. På lag med ny teknologi. Dei som frydar seg over å ha full kontroll, og smarte tips i lomma. For glede handlar mykje om det vi får til saman.

Effekten av å spele på lag.

Besøk deres nettside.

wattn-logo.svg

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: