Innhold

Lederpraten - Arne Hanto Moen

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Lederpraten - Arne Hanto Moen

Arne Hanto Moen, Administrerende direktør i Øvre Eiker Energi

Bli bedre kjent med de som jobber i Fornybarnæringen. Arne Hanto Moen er administrerende direktør i Øvre Eiker Energi. De har vært en lokal hjørnestensbedrift i mer enn 100 år.

Arne Hanto Moen

Stilling: Administrerende direktør i Øvre Eiker Energi

Bakgrunn: Jobbet med energi siden 2003 i Norconsult, Statkraft, AFRY og Sweco

Hva opptar ditt selskap mest for tiden?

Vi er et lite selskap som driver med mye forskjellig innenfor fire forretningsområder, nett, fiber, kraftproduksjon og strømsalg. Vi fokuserer på effektiv lønnsom drift, utvikling av nye digitale tjenester samt å beholde og kapre nye kunder, og samarbeid med en rekke partnere rundt oss. Vi har akkurat utviklet software for overvåking av våre vannkraftverk, software for å utbedre feil i nettet raskere, samt et nytt samhandlingssystem for å bedre samarbeidet internt i bedriften.

Hvordan får vi hele Norge på strøm?

Det meste kan elektrifiseres og det går heldigvis i riktig retning. Jeg er optimist. Økte CO2-avgifter er nøkkelen for å få faset ut fossile utslipp. Norge har store mengder fornybar kraft og kan bygge ut mye mer sol og i tillegg til å fornye vannkraften og bygge ut offshore vind. Digital styring av for eksempel lading vil gjøre at vi kan unngå for høy effekt på samme tid og holde reinvesteringene i nettet på et fornuftig nivå.  

Hva er det viktigste HMS tiltaket i din bedrift?

HMS er alltid øverste prioritet hos oss og det viktigste er at alle kommer trygt og uskadet hjem fra jobb. Vi har strukturert HMS-prosedyrer slik at de alltid er tilgjengelig på mobile enheter, fornyet sambandet og avholdt kurs og øvelser.

Arne Hanto Moen. Foto
Hva er du mest stolt av å ha fått til de siste årene?

Jeg begynte som leder i Øvre Eiker Energi etter en opprivende salgsprosess som endte med at selskapet ikke ble solgt. Vi har klart å skape et godt miljø for utvikling av selskapet på egne ben, og vi har god lønnsomhet og mange spennende nye prosjekter. Til tross for utfordrende tider som et relativt lite selskap, har vi vist at man kan få til mye spennende bare man har flinke folk.    

Hvorfor er dere medlem i Energi Norge?

Vi trenger en organisasjon som jobber for våre interesser. Det synes jeg Energi Norge gjør på en meget tilfredsstillende måte. Det er nyttig å holde kontakten med andre selskaper i energibransjen, en bransje som er preget av godt samarbeid og mange dyktige personer innen ulike fagfelt. Det er mange spennende og nyttige arrangementer og vi får hjelp når vi trenger det.

Tre kjappe

Din favoritthobby?
Skikjøring og stisykling

Beste boken du har lest?
Med god margin er det Sapiens av Harari. Den burde vært pensum på alle skoler og er utrolig interessant og en øyeåpner for å forstå utviklingen av jordkloden og samfunnet.

Ditt største forbilde?

Jeg antar at dere ikke mener største forbilde i kg 😊. Usikker på om jeg har et forbilde, men må si jeg er imponert av Elon Musk som bygger opp så mange selskaper store selskaper fra scratch med et ønske om å forbedre verden. Men er litt usikker på om det er smart å prøve å dra til Mars, da…

 

Hva ville du gjort hvis du var energiminister for en dag?

Den er enkel. På 24 timer skulle jeg klart å endre grunnrentebeskatningen av vannkraft. Meningsløst å ha så høy skatt på vann, mens vind slipper unna med en brøkdel. Jeg noterer at energiministeren og departementet mener  at prosjekter som er lønnsomme før grunnrenteskatt, også være lønnsomme for selskapene etter grunnrenteskatt. De som mener det kan umulig ha åpnet Excel og prøvd å regne hjem et prosjekt.

Lederpraten

I intervjuserien Lederpraten kan du bli bedre kjent med noen av lederne i Energi Norges medlemsbedrifter. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Camilla M. Granheim.

Les flere intervjuer i samme serie her.

Her finner du mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler i Energi Norge.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: