Jon Evang blir fagsjef for havvind i Energi Norge

Nyhet

Publisert

Jon Evang. Foto

Jon Evang blir fagsjef for havvind i Energi Norge. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ZERO

Energi Norge vil styrke sitt arbeid med vindkraft til havs og har derfor ansatt Jon Evang som fagsjef for havvind. Evang vil tiltre stillingen 15. august.

– Vi er svært glade for at Jon Evang har takket ja til stillingen som fagsjef for havvind. Hans innsats vil utgjøre en betydelig styrking av vår satsing på havvind, og vil komme i tillegg til de årsverkene vi allerede legger på feltet, sier Eivind Heløe, direktør for fornybar og miljø i Energi Norge.  

– Jon Evang er svært kunnskapsrik og har god oversikt over fagfeltet havvind, og han har i tillegg et meget godt nettverk. Vi tror han vil bli en betydelig ressurs for oss, og vi gleder oss til å få ham som kollega, legger Heløe til. 

Norge har noen av Europas beste vindressurser og har et enormt potensial innen utvikling av havvind. Havvind kan bli en stor, grønn industri med flere tusen arbeidsplasser som vil bidra til viktig verdiskaping i Norge etter hvert som aktiviteten i olje- og gassektoren faller. 

Skal lede Energi Norges havvindprosjekt 

Havvind er for tiden et stort satsingsområde i Energi Norge, og på vegne av fornybarnæringen vil Energi Norge bidra til at utviklingen av havvind i Norge skjer på en måte som er både bærekraftig og lønnsom for samfunnet. 

Som fagansvarlig for havvind vil Evang lede Energi Norges havvindprosjekt i samarbeid med et team på fem andre personer.  

Han vil få en sentral rolle i organisasjonens arbeid med å formidle kunnskap om havvind, og han vil bidra med råd og innspill til både myndigheter og Energi Norges medlemsbedrifter om utviklingen av havvind. 

Kommer fra miljøstiftelsen Zero 

Evang kommer fra en stilling som fagansvarlig for energi i miljøstiftelsen Zero. Han har jobbet for Zero de siste åtte årene, og har også vært organisasjonens kommunikasjonssjef.  

Evang har tidligere også jobbet med kommunikasjon i Olje- og energidepartementet og vært politisk rådgiver i Arbeiderpartiet. Han har en mastergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo.  

– Havvind blir en vesentlig del av Europas grønne omstilling. Utfordringen for oss er hvilken rolle Norge skal spille i denne utviklingen, og hvordan norske selskaper skal posisjonere seg. Jeg mener havvind er blant Norges beste grønne industrimuligheter, hvis vi kommer i gang i tide, sier Evang. 

– Å lede Energi Norges arbeid med havvind i denne fasen er svært spennende. Norsk kraftbransje har kommet tydelig på banen i havvind, og jeg ser frem til å videreutvikle dette engasjementet, sier han. 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: