Så høy kan strømkompensasjonen din bli

Nyhet, Strømmarked

Publisert

Dame holder en strømregning. Foto Caroline Roka

Stortinget har vedtatt en strømkompensasjon til privatkunder. Strømprisene har vært historisk høye så langt denne vinteren, og markedet forventer høye priser gjennom vinteren. Men hvor høy kan strømregningen og strømkompensasjonen din bli? Her kan du se hvor mye du får igjen.

Strømforbruket til norske kunder varierer mye etter boligstørrelse og ulike oppvarmingskilder. Den nye strømkompensasjonsordningen har et tak på 5000 kWh per måned. Ifølge Reguleringsmyndigheten for energi vil 93 prosent av kundene ha et forbruk som er lavere enn 5000 kWh.

Gjennomsnittlig strømpris i Sør-Norge i desember ble 177 øre/kWh. En kunde i Sør-Norge med et forbruk på 2000 kWh vil få en strømregning 4425 kr fra sin strømleverandør. Videre vil hun få en strømkompensasjon på 1471 kr, som et fratrekk på nettleieregningen fra nettselskapet. Noen kunder har strøm og nettleie på samme faktura og vil få strømkompensasjonen trukket fra på denne.

Men hva skjer hvis den gjennomsnittlige månedsprisen i januar blir 200 øre/kWh? Hva skjer hvis forbruket ditt øker i januar? Under har vi forsøkt å vise noen oversikter over utfallsrommet. Legg merke til at vi kun inkluderer strømprisen, strømforbruket og mva. i tallene under. Vi holder nettleie og andre avgifter utenfor. Energi Norge har heller ingen mening om sannsynligheten for de ulike prisscenarioene.

Vi ser ut fra figur 3 at en enebolig med 5000 kWh så kan strømkompensasjonen bli så stor som 6875 kr hvis strømprisen blir 270 øre/kWh.

Se graf for bolig med månedlig strømforbruk på 3000 kWh 

Les mer:

Reguleringsmyndigheten for energis spørsmål og svar om strømkompensasjonsordningen. 

Les mer om ditt strømforbruk her. 

Strøm - dette betaler du for 

Hvem gjør hva i strømmarkedet? 

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: