Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

605 resultater

Type artikkel
Velg område
605 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked

  Oppfordrer til tilpasning til krafthandelsregelverk

  Finansmarkedsregelverket EMIR trer i kraft 1. juli og Finanstilsynet forventer at kraftnæringen umiddelbart setter i gang med implementering av forpliktelsene som følger av dette.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Strøm gir utslippsfri energibruk

  Opprinnelsesgarantier for strøm gir forbrukerne mer makt og produsenter av fornybar energi en ekstra inntekt. Men kan også skape forvirring om elektrifisering som klimatiltak, skriver Oluf Ulseth i dette innlegget.

 3. Fagartikkel, Energibruk og klima

  Norge som verdens første fullelektrifiserte samfunn i 2050

  Fornybarnæringen har oppsummert sine mål og visjoner for 2050 i et nytt veikart som vil fungere som innspill til regjeringens kommende strategi for grønn konkurransekraft.

 4. Nyhet

  God sommer!

  Energi Norge ønsker alle medlemmer og fornybarvenner en riktig god sommer!

 5. Nyhet, Strømnett

  NVE vil avgrense Statnetts makt

  NVE har sendt på høring et forslag til endring i systemansvarsforskiften som vil avgrense Statnetts makt som systemansvarlig. Energi Norge mener det er viktig at bransjen er koordinert i høringsprosessen.

 6. Nyhet, Strømmarked

  Skal bli billigere å ringe eget strømselskap

  Næringsdrivende – deriblant strømselskaper – har etter 15. oktober ikke lenger lov til å henvise eksisterende kunder som ønsker kontakt om en inngått avtale eller kjøp til kundeservice via et spesialtelefonnummer.

 7. Nyhet, Strømmarked IKT

  Vil hjelpe medlemmene med personvern

  Ettersom kravene til personvern skjerpes når ny personvernforordning trer i kraft til våren, vil Energi Norge nå utvikle en veileder for håndtering av kundeinformasjonen.

 8. Nyhet, Energibruk og klima

  Europeiske aktører danner elektrifiseringsallianse

  Den europeiske kraftnæringen har sammen med flere andre bransjer dannet den såkalte "Elektrifiseringsalliansen", som vil jobbe for at strøm anerkjennes som en viktig energibærer i fremtidens utslippsfrie Europa.

 9. Nyhet, Strømmarked

  Økt interesse for opprinnelsesgarantier

  Det ble kjøpt opprinnelsesgarantier for 21 TWh (16 prosent) av kraftforbruket i 2016, mot 19 TWh (15 prosent) året før. Det viser NVEs varedeklarasjon som ble offentliggjort i dag.

 10. Nyhet, Strømnett

  Nettplanleggingen skal koordineres bedre

  NVE utvider de regionale kraftsystemutredningene til også å omfatte nettet nærmest strømkundene fra 1. juli. Dette er et godt grep som kan bidra til bedre nettplanlegging og mindre ressursbruk, mener Energi Norge.