Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

317 resultater

Velg område
Type artikkel
317 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  100 år gamle vannkraftlover moderniseres

  Olje- og energidepartementet (OED) foreslår å modernisere to sentrale lover om vannkraft fra 1917. Energi Norge ser det som positivt at lovene nå gjøres mer tilgengelige gjennom språklige oppdateringer og opprydding i lovteksten.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Strømselskapene skal gi kundene bedre informasjon

  Energi Norge og Forbrukerombudet har i fellesskap skjerpet strømkundenes rettigheter. Nå får de bedre informasjon om hva de kjøper og varsel dersom pris eller andre forhold i avtalen endres.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  Kan man kombinere lønnsom vannkraftproduksjon og naturhensyn?

  Ja, det er mulig. Med god miljødesign er det mulig å finne løsninger som er gode både for miljøet og for kraftproduksjon.

 4. Nyhet, Strømnett

  Kraft nok til alle

  Norge har fornybar energi nok til både nye arbeidsplasser, nasjonale klimatiltak og krafthandel med utlandet, skriver Oluf Ulseth i dette innlegget.

 5. Nyhet, Rekruttering og kompetanse

  – Kraftnæringen MÅ forholde seg til digitalisering

  At det er sikkerhetsutfordringer ved digitalisering, er ikke et argument mot, men snarere en liste over oppgaver som må løses. For digitalisering skjer, og er noe kraftnæringen må forholde seg til, understreket Torgeir Waterhouse i IKT-Norge denne uken.

 6. Nyhet

  Godt i gang med felles regionmøter

  Regional utvikling, rammebetingelser og nettutfordringer står på dagsordenen når Energi Norge og Defo i disse dager samler sine medlemmer til felles energipolitiske regionmøter over hele landet.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  EU kan styrke verdiskapingen i norsk fornybarnæring

  Dersom EUs nye reformpakke for energimarkedet utarbeides på riktig måte, kan det gi muligheter for økt verdiskaping i norsk fornybarnæring. Dette var Energi Norges hovedbudskap på et seminar om EUs såkalt "Vinterpakke" torsdag.

 8. Nyhet, Strømnett

  Støtter gebyrordning for nettutredninger

  En gebyrordning med fastsatte satser som betaling for nettutredninger kan være en god løsning, så lenge den gjelder for både produksjon og forbruk – og alle nettnivåer, mener Energi Norge. NVE vurderer for øyeblikket prissignaler i såkalt masket nett, som en oppfølging til energimeldingen fra i fjor sommer.

 9. Nyhet, Skatt og økonomi

  Bred enighet om svensk skattereform for vannkraft

  Det svenske energiforliket fra juni 2016 innebærer en betydelig skattelettelse for den svenske vannkraften. Under et besøk i Stockholm denne uken fikk Energi Norges utvalg for produksjon, energi og klima (PEK) bekreftet at det er stabil og bred enighet i Sverige om behovet for dette.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon

  Svensk systemoperatør priser vannkraften

  Energi Norges utvalg for produksjon, energi og klima (PEK) var mandag på besøk hos Svenska Kraftnät for å diskutere utfordringene i det nordiske energisystemet. Generaldirektør Mikael Odenberg la stor vekt på den regulerbare vannkraftens betydning i fremtiden.