Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

557 resultater

Type artikkel
Velg område
557 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked

  Ber NVE følge opp useriøse strømleverandører

  For at kundene skal oppleve strømmarkedet som et trygt sted å handle, oppfordrer Energi Norge NVE til å øke innsatsen mot selskaper som bryter lover og regler i markedet.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Etterlengtet oppsving for klimakvotehandel i EU

  Etter omfattende reformer av EUs klimakvotehandelssystem i høst, har kvoteprisen tredoblet seg. Energi Norge har bidratt til innstrammingen og arbeider nå for bedre samordning med andre virkemidler.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  – Ingen andre land interesserer seg så mye for ACER

  EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen mener ingen andre land interesserer seg så mye for ACER som Norge. På Vinterkonferansen ryddet han opp i myter og fortalte hva EU egentlig ønsker med ACER.

 4. Nyhet, Energibruk og klima

  Etterlyser mer «passion» i bransjen

  NHO-president og konserndirektør i Hydo Arvid Moss er med på visjonen om et fullelektrisk Norge, men etterlyser mer «passion» i bransjen.

 5. Nyhet, Strømnett

  NVE revurderer nye effekttariffer etter stor motstand

  Vassdrags- og energidirektør Per Sanderud sa under Vinterkonferansen at NVE er i tenkeboksen etter all motstanden om forslaget til effekttariffer basert på abonnert effekt.

 6. Nyhet, Energibruk og klima

  NVE venter kraftig økning i strømforbruket

  Industrivekst, flere datasentre og elektrifisering av transport kan føre til at strømforbruket øker med hele 24 TWh frem mot 2035. Det fremgår av nye prognoser fra NVE.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  Tok et oppgjør med ACER-debatten

  Årets vinterkonferanse kommer i kjølevann av en tung ACER-debatt i Norge. Det preget flere av innleggene fra scenen torsdag.

 8. Nyhet

  Ny næringspolitisk rådgiver i Energi Norge

  Birgitte Jourdan-Andersen blir ny næringspolitisk rådgiver for energimarked. Jourdan-Andersen kommer fra stillingen som Senior Officer i overvåkningsorganet ESA i Brussel, hvor hun har hatt ansvar for energi- og miljøsaker.

 9. Nyhet, Strømnett

  NTE er ikke erstatningsansvarlig for brann

  Fersk tingrettsdom fastslår at Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk ikke hadde ansvar for feil i lavspenningsnettet i Flatanger i 2014.

 10. Nyhet, Arbeidsrett og lønn

  Ingen streik i energisektoren

  Partene i lønnsoppgjøret kom søndag til enighet etter tvungen mekling. Det betyr at faren for streik i energiselskapene er over.