Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

448 resultater

Type artikkel
Velg område
448 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Enorm skatteforskjell på vannkraft i Norge og Sverige

  Et nyrenovert vannkraftverk på svensk side av grensen betaler 50 millioner kroner mindre i skatt årlig enn om det hadde ligget i Norge. Det viser beregninger fra NTE, gjengitt i Dagens Næringsliv i dag.

 2. Nyhet, Strømmarked

  BI-professor med innovasjonstips til strømselskapene

  Flat organisering, åpen kommunikasjon og samarbeid på tvers av selskaper. Det er nøkkelen til innovasjon i kraftnæringen, ifølge eksperter på Markedskonferansen.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  EU-millioner til forskning på mer fleksibel vannkraft

  Det NTNU-baserte prosjektet HydroFlex har fått nesten 60 millioner kroner for å utvikle vannkraftverk som samspiller enda bedre med ufleksibel vind- og solkraft.

 4. Nyhet, Energibruk og klima

  EU tar grep for elektrifisering av transport

  EU-kommisjonen har revidert regelverket som skal stimulere til utslippsfri transport. Forslagene går i riktig retning, men vil ikke innfri målene i Paris-avtalen, mener Energi Norge.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  EU styrker klimakvotesystemet

  Etter to års forhandlinger kom EU torsdag frem til enighet om innstramminger i EUs klimakvotesystem ETS. Dette er avgjørende for å sikre utslippsreduksjoner i industrien og kraftsektoren i Europa i tråd med Paris-avtalen.

 6. Nyhet, Strømmarked

  Sanntids strømdata blir tilgjengelig for forbrukerne

  Norsk Elektrisk Komité (NEK) har gjennomført en høring om hvordan sanntidsdata fra smarte strømmålere kan gjøres tilgjengelig for forbrukere. Energi Norge er positiv til at kundene får tilgang, men støtter ikke den foreslåtte løsningen hvor nettselskapene får ansvar for kryptering av data inne i boligen.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  Subsidier på tvers av land må speile eksportkapasitet

  EU-kommisjonen har foreslått at landene i det indre energimarked fra 2020 skal åpne deler av sine støttesystemer til fornybar energi for anlegg i andre land. Energi Norge mener at forslaget bør endres for å oppnå at ny fornybar kan fortrenge produksjon med CO2-utslipp.

 8. Nyhet, Strømmarked, Energibruk og klima

  Norge omsider i takt med Europa på energiområdet

  Etter over fem års forsinkelse har regjeringen fremmet forslag for Stortinget om å godkjenne innlemmelsen av EUs energiregelverk fra 2009. Energi Norge støtter forslaget og mener det er på høy tid at etterslepet på området nå tas inn slik at Norge blir en aktiv deltaker i den videre utviklingen.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi Statsbudsjettet2018

  Positivt at Venstre vil satse på vannkraften

  Venstre vil gjøre det mer attraktivt å investere i vannkraft, ved å øke den såkalte friinntektsrenten i grunnrenteskatten. Det fremgår av partiets forslag til statsbudsjett som ble fremlagt i dag.

 10. Nyhet, Skatt og økonomi Statsbudsjettet2018

  Bred koalisjon for opprusting av vannkraft

  Den brede koalisjonen vokser! Hele 17 organisasjoner fra industrien, fornybarnæringen, miljøbevegelsen, fagbevegelsen, kommuner og fylker er nå med på felles appell om vannkraften.