Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

596 resultater

Type artikkel
Velg område
596 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Startskudd for viktig skattegjennomgang

  Per Sanderud skal lede ekspertutvalget som skal gi en helhetlig vurdering av skatteregimet for vannkraften. Et høyst nødvendig arbeid for å legge til rette for lønnsomme vannkraftinvesteringer, mener Energi Norge.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Elektrifisering løsning for klima og grønn vekst

  Når fornybare og elektriske løsninger bidrar til å løse klimaproblemer, skaper nye arbeidsplasser og stort engasjement i næringslivet, er vi på rett vei, mener Oluf Ulseth i Energi Norge.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  Nytt styringsregelverk for energi og klima

  Denne uken kom EU-landene til enighet om nytt regelverk for energieffektivisering og for styringsdialog for energi og klima. Det er blant annet satt et mål om å effektivisere energiforbruket i unionen med 32,5 prosent innen 2030.

 4. Nyhet, Energibruk og klima

  Luftfarts-topper på elektrisk jomfrutur

  Mandag gjennomførte samferdselsministeren og Avinors konsernsjef Norges første elektriske flyvning. Dette er en viktig milepæl i arbeidet med å elektrifisere norsk luftfart.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  Behov for samordning av politikk i EU

  Mot 2030 fortsetter EU med tre hovedmål i sin energi- og klimapolitikk – et fornybarmål, et energieffektiviseringsmål og et utslippsmål. Nå er faren at målene overlapper hverandre og gir økte kostnader.

 6. Nyhet, Energibruk og klima

  Først i løypa med utslippskutt på byggeplassene

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) roser næringslivet for å satse på fossil- og utslippsfrie byggeplasser. Nå er en ny veileder som viser hvordan utslippene på norske byggeplasser kan kuttes helt lansert.

 7. Nyhet, Strømmarked

  Enighet om nytt fornybarmål i EU

  Natt til torsdag kom meldingene om at EU-landene er kommet til enighet om nytt fornybardirektiv fra 2020. Målet er satt til 32 prosent på europeisk nivå, med ny vurdering i 2023 for mulig økning.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon

  Regjeringen dropper sin egen vannforvaltningsreform

  Regjeringen vil ikke gjennomføre sine egne forslag til endringer i vannforvaltningsarbeidet. Det er skuffende og vil føre til en fortsatt tungrodd og uforutsigbar prosess for vannkraftprodusentene, mener Energi Norge.

 9. Nyhet, Strømmarked

  Opprinnelsesgarantier positivt for Norge

  Olje- og energidepartementets utredning av opprinnelsesgarantiordningen konkluderer foreløpig med stor positiv virkning samlet sett for Norge. Verdien for norsk fornybarnæring er om lag 1 milliard i året.

 10. Nyhet, Strømnett

  DSO-rollen skal utvikles gjennom pilotprosjekter

  Etter siste ukes vellykkede medlemsmøte om DSO-rollen er det enighet om å satse på aktuelle piloter. Dette vil forhåpentligvis gi gode innsikter for utvikling av systemdrift og nettutvikling.