Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

333 resultater

Velg område
Type artikkel
333 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked

  Norsk fleksibel vannkraft blir mer verdt i Europa

  Mer variabel kraftproduksjon i Europa, nye mellomlandskabler og integrerte markeder vil øke verdien av fleksibel norsk vannkraft. Det mener NVE-direktør Per Sanderud.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Elektrifisering av biler gir klimaresultater

  Regjeringen la torsdag frem oppdaterte prognoser for klimagassutslipp som en del av perspektivmeldingen som legges frem fredag. De viser for første gang en forventet nedgang i klimagassutslippene frem mot 2020.

 3. Nyhet, Strømmarked

  Smarte strømmålere i en digital verden

  Snart får 2,9 millioner strømkunder nye, automatiske strømmålere. Det er en naturlig utvikling i et samfunn hvor digitalisering åpner for en enklere hverdag og nye muligheter for oss alle, skriver Oluf Ulseth i dette innlegget.

 4. Nyhet, Strømnett nettutvikling

  Trenger mer koordinert nettutvikling

  Digitalisering, boligutvikling og etablering av lokal strømproduksjon skaper økt behov for ny overføringskapasitet. Da er koordinering og god informasjonsflyt på tvers av nettnivåer og nettselskaper avgjørende, mener Energi Norge.

 5. Nyhet

  Fornybarnæringen på ett minutt

  Selv om alle bruker strøm til nesten alt, vet altfor få nordmenn at vannkraften leverer 96 prosent av strømmen i landet vårt. Energi Norge har derfor laget en kort film som forteller om fornybarnæringens samfunnsrolle.

 6. Nyhet, Strømmarked

  Vil gi døgnservice til kundene med chat-robot

  Som et supplement til dagens kundeservice, vil Gudbrandsdal Energi gi kundene sine mulighet til å få svar på enkle spørsmål om eget kundeforhold døgnet rundt, via en såkalt intelligent "chatbot".

 7. Nyhet, Strømmarked

  Nye strømmålere trygge for kundene

  En nederlandsk studie av digitale strømmålere har vakt oppsikt i Norge den siste tiden. Studien har imidlertid liten relevans for norske forhold.

 8. Nyhet, Arbeidsrett og lønn

  Enighet om lønnsoppgjøret

  LO og NHO er enige om en ramme på 2,4 prosent for årets mellomoppgjør. Lokale forhandlinger i Energi Norges medlemsbedrifter kan starte etter 18.april.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon

  Fagblad om HydroCen og vannkraftforskning

  Et bilag til fagbladet Energiteknikk (2/2017) er i sin helhet viet til vannkraftforskning og etableringen av forskningssenteret HydroCen.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon

  Sammen for eksport av norske energiløsninger

  Ved å samle ressursene fra fornybar energi og petroleumssektoren, skal etableringen av Norwegian Energy Partners gi ny giv til næringsutvikling og vekst internasjonalt.