Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

179 resultater

Type artikkel
Velg område
179 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Energibruk og klima

  Utforsker mulighetene for storskala batteriproduksjon

  Med formål om å fremme regional forretningsutvikling i Innlandet har Eidsiva Energi og Bellona sett på mulighetene for å etablere storskala batteriproduksjon basert på fornybar energi.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Kutter utslipp ved hjelp av elektrifisering

  Industribedriften Glasopor byttet ut gass med vannkraft i produksjonen, nå sparer de klimaet for 2000 tonn CO2-utslipp årlig. Ny rapport fra DNV GL viser at det er mulig å redusere betydelige utslipp i ikke-kvotepliktig sektor.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  Hvordan fjerner vi de mindre utslippene?

  Det finnes betydelige ikke-kvotepliktige utslipp fra industrien som kan fjernes ved hjelp av elektrifisering. Det viser ny rapport som lanseres på et seminar i Oslo førstkommende mandag.

 4. Nyhet, Energibruk og klima

  Fem myter om ACER og kraftmarkedet

  Stortinget er i ferd med å behandle innføring av EUs tredje energimarkedspakke i norsk lovverk. Dette innebærer blant annet at Norge tilsluttes EUs energibyrå, ACER. Enkelte aktører har i debatten trukket frem forhold som ikke har noe med lovendringen å gjøre – for eksempel strømpriser, naturvern og råderett over vannkraften.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  Inviterer til workshop om utslippsfrie byggeplasser

  Energi Norge har tatt initiativ til å utarbeide en veileder for etablering av fossil- og utslippsfrie byggeplasser. Byggherrer, entreprenører, nettselskaper, fjernvarmeselskaper og andre inviteres til workshop om temaet 28. februar.

 6. Nyhet, Energibruk og klima

  Enighet om kraftig reduksjon i transportutslipp

  Europaparlamentet og EUs klimaministre har kommet til enighet om hvordan reduksjonen av klimagassutslipp skal fordeles i Europa frem mot 2030. Norge skal knytte seg til regelverket og forventes å måtte kutte med 40 prosent.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  EU tar nye grep om fornybarutviklingen

  Mandag traff EUs energiministre flere viktige vedtak om fornybar energi og elektrifisering. De ble enige om sine posisjoner for forhandlingene om et nytt fornybardirektiv, nytt regelverk for energimarkedet og en formell styringsdialog på energiområdet etter 2020.

 8. Nyhet, Strømnett, Energibruk og klima

  Trygg jul med strøm

  Julen er en tid for det gode og nære, men med feiringen følger også en økt risiko for brann. Vi gir deg tipsene for et elsikkert hjem.

 9. Nyhet, Energibruk og klima

  Nye rammer for det europeiske energimarkedet

  Europaparlamentet stemte nylig for å øke fornybarmålet til 35 prosent og energieffektiviseringsmålet til 40 prosent i 2030. Hva betyr disse målene og alle lovparagrafene som følger med dem for klima, forsyningssikkerhet og grønn vekst i Norge?

 10. Nyhet, Energibruk og klima

  Kraftsektoren i Europa CO2-fri innen 2050

  I lys av den globale klimaavtalen fra Paris og behovet for endring i energisektoren, har Europas kraftselskaper og Eurelectric i dag lansert visjonen om et CO2-fritt kraftsystem innen 2050.