Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

151 resultater

Velg område
Type artikkel
151 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked, Energibruk og klima

  Nordenergi ønsker sterkere politisk lederskap

  Nordisk ministerråd mottok tirsdag 14 klare råd for å sikre et sterkere nordisk energisamarbeid. Den fellesnordiske bransjeorganisasjonen Nordenergi støtter anbefalingene, og ønsker seg sterkere politisk lederskap på nordisk nivå.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Vil utvikle infrastruktur for utslippsfri transport

  Regjeringen vil utarbeide en nasjonal plan for infrastruktur for utslippsfri transport, herunder elektrifisering og hydrogen, ifølge Klimameldingen som ble lagt frem fredag.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  Innfører forbud mot oljefyring fra 2020

  Regjeringen innfører forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger fra 2020. I tillegg sendes et forslag om forbud mot oljeoppvarming blant annet på byggeplasser på høring.

 4. Nyhet, Energibruk og klima

  Presenterte forskning om kraft- og varmesamspill

  Over fire år har forskere ved NMBU – i tett samarbeid med kraftnæringen – studert hvordan et tettere samspill mellom kraft og varme kan påvirke kraftoverskudd, lagring av energi og lønnsomhet i det nordiske systemet. Nå er resultatene klare.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  Datasentre kan bli milliardbutikk for Norge

  Etablering av et datasenter i Norge – på lik linje med det Facebook har etablert i Luleå i Sverige – vil kunne skape verdier for over fem milliarder kroner i løpet av 12 år og sysselsette over 6 800 årsverk, ifølge en ny rapport.

 6. Nyhet, Energibruk og klima

  Må fremme strøm som klimaløsning

  Miljødirektoratet har en viktig rolle i å løfte frem bruk av strøm som klimaløsning. Det var blant temaene da Energi Norge møtte lederen i direktoratet, Ellen Hambro, i et positivt møte fredag.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  – Fornybarnæringen trenger en tydeligere stemme

  Fornybarnæringen må være tydeligere i det offentlige rom for å fremme Norge som lokasjon for ny kraftintensiv industri, understreket Arbeiderpartiets Terje Lien Aasland på Energi Norges fornybarseminar tirsdag.

 8. Nyhet, Energibruk og klima

  Elbiler og kabler viktige for Europas fornybarmål

  Elbiler og mellomlandsforbindelser, og ikke kun støtte til ny fornybarproduksjon, er viktige bidrag for å balansere energisystemet og dermed nå EUs fornybarmål for 2030, argumenterte Energi Norge under et seminar i Brussel onsdag.

 9. Nyhet, Energibruk og klima

  Kan kutte 99 prosent av utslipp fra byggeplasser

  Tidlig bruk av strøm og fjernvarme i byggeprosesser kan redusere nesten alle CO2-utslipp fra norske byggeplasser, viser en rapport som ble lagt frem tirsdag.