Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

206 resultater

Type artikkel
Velg område
206 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Energibruk og klima

  Fullelektrisk Arendalsuke

  Det er ingen tvil om at elektrifisering, fornybar energi og klima blir topptemaer under Arendalsuka. Her er en liste med noen av de arrangementene vi mener det er viktig å få med seg.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Startskudd for EUs lavutslippsstrategi for 2050

  EU-Kommisjonen startet i juli forberedelsene med Europas langsiktige lavutslippsstrategi i tråd med Parisavtalen. Klimaminister Ola Elvestuen bidro med innspill fra Norge.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  Møt Energi Norge på Arendalsuka 2018

  Rett etter ferien er Energi Norge på plass for å delta på Norges største politiske møteplass – Arendalsuka. Vi er klare for å sette elektrifisering på agendaen og vi gleder oss til å treffe deg.

 4. Nyhet, Strømnett, Energibruk og klima

  – Norge stiller sterkt med mye fornybar vannkraft

  Smarte byer, grønn byutvikling og nullutslippsområder er i vinden. Ved forskningssenteret FME ZEN utvikles det løsninger for dette, og fornybar energi har en sentral rolle.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  Elektrifisering løsning for klima og grønn vekst

  Når fornybare og elektriske løsninger bidrar til å løse klimaproblemer, skaper nye arbeidsplasser og stort engasjement i næringslivet, er vi på rett vei, mener Oluf Ulseth i Energi Norge.

 6. Nyhet, Energibruk og klima

  Nytt styringsregelverk for energi og klima

  Denne uken kom EU-landene til enighet om nytt regelverk for energieffektivisering og for styringsdialog for energi og klima. Det er blant annet satt et mål om å effektivisere energiforbruket i unionen med 32,5 prosent innen 2030.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  Luftfarts-topper på elektrisk jomfrutur

  Mandag gjennomførte samferdselsministeren og Avinors konsernsjef Norges første elektriske flyvning. Dette er en viktig milepæl i arbeidet med å elektrifisere norsk luftfart.

 8. Nyhet, Energibruk og klima

  Behov for samordning av politikk i EU

  Mot 2030 fortsetter EU med tre hovedmål i sin energi- og klimapolitikk – et fornybarmål, et energieffektiviseringsmål og et utslippsmål. Nå er faren at målene overlapper hverandre og gir økte kostnader.

 9. Nyhet, Energibruk og klima

  Først i løypa med utslippskutt på byggeplassene

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) roser næringslivet for å satse på fossil- og utslippsfrie byggeplasser. Nå er en ny veileder som viser hvordan utslippene på norske byggeplasser kan kuttes helt lansert.

 10. Nyhet, Energibruk og klima

  – In Norway, we are all going electric

  Konsernsjef Jannicke Hilland i BKK fortalte Europa om Norges ambisiøse satsing på elektrifisering, da Eurelectric nylig arrangerte sin årskonferanse i Slovenia.