Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

116 resultater

Velg område
Type artikkel
116 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Energibruk og klima

  EU kan styrke verdiskapingen i norsk fornybarnæring

  Dersom EUs nye reformpakke for energimarkedet utarbeides på riktig måte, kan det gi muligheter for økt verdiskaping i norsk fornybarnæring. Dette var Energi Norges hovedbudskap på et seminar om EUs såkalt "Vinterpakke" torsdag.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  "Nesten-nullenergibygg" må kunne bruke strøm fra nettet

  Når norske myndigheter nå skal definere hva som menes med "nesten-nullenergibygg", er det viktig at strøm fra nettet likestilles med energi produsert på selvet bygget. Det er en av hovedkonklusjonene i et notat fra Thema Consulting Group på oppdrag fra Energi Norge.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  Energiunionen viktig for EUs energi- og klimapolitikk

  Rammene for norsk klima- og energipolitikk legges i stor grad i Brussel, og EU-kommisjonen har hatt etablering av energiunionen som et sentralt politisk prosjekt for å redusere klimagassutslipp, styrke konkurranseevnen og øke forsyningssikkerheten.

 4. Nyhet, Energibruk og klima

  Løfter transport som klimaløsning

  Energiminister Terje Søviknes åpnet årets Enovakonferanse i Trondheim med å understreke at klimaarbeidet må dreies mot å redusere utslipp utenfor kvotepliktig sektor, i særlig grad innenfor transport. Dette er helt i tråd med Energi Norges oppfatning.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  Sammen for innstramming av klimakvotesystemet

  Den nordiske fornybarnæringen – gjennom bransjeorganisasjonen Nordenergi – har i dag i et felles brev til Europaparlamentet etterlyst økte ambisjoner for EUs kvotehandelssystem (ETS). Det skjer bare få uker før parlamentet skal stemme over forslaget til endringer i EUs klimakvotedirektiv.

 6. Nyhet, Energibruk og klima

  Seks elbusser på Oslo-veiene i 2017

  Seks batterielektriske busser vil starte testkjøring i Oslo i løpet av 2017. Energi Norge er glade for å se at ord blir til handling når det gjelder å kutte klimagassutslipp i transportsektoren.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  Hvem fortjener SPIR-prisen 2017?

  Hvem bør få klimateknologi- og fornybarprisen SPIR 2017? Send inn nominasjon innen 20. januar. Vinner kåres under Fornybarkonferansen i Bergen i mars.

 8. Nyhet, Energibruk og klima

  Ønsker totalforbud mot oljefyring i bygg

  Fra 2020 vil det være forbudt å bruke fossil olje til oppvarming av bygg i Norge, men detaljene i forbudet er fortsatt udefinert. Energi Norge mener all bruk av olje bør forbys, inkludert timene med høyest etterspørsel.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon, Energibruk og klima , Skatt og økonomi

  Grønne investeringer på vent

  Skal vi skape grønn vekst av fornybar energi i Norge, må vi begynne å behandle kraftselskapene som det øvrige næringslivet, skriver Oluf Ulseth og Stein Lier-Hansen i denne kronikken.

 10. Nyhet, Energibruk og klima

  Stortinget ber om overgangsordning for fjernvarme

  Stortinget ber kommunalminister Jan Tore Sanner (H) om å få på plass en overgangsordning for tilrettelegging for fjernvarme i områder hvor kommuner har vedtatt tilknytningsplikt.