Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

156 resultater

Type artikkel
Velg område
156 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Fagartikkel, Energibruk og klima

  Veikart for grønn vekst i norsk fornybarnæring mot 2050

  Norges unike tilgang på fornybar energi, kombinert med ny teknologi og høykompetent arbeidskraft kan gjøre oss til verdens første fullelektrifiserte samfunn. Det er budskapet i fornybarnæringens veikart mot 2050.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Utbyggere må kreve utslippsfrie byggeplasser

  Hele 99 prosent av CO2-utslippene fra norske byggeplasser kan kuttes dersom man erstatter bruk av fossil energi på byggeplassen med strøm, fjernvarme og bio, viser en fersk utredning.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  Kan bli verdens første fullelektrifiserte samfunn

  Norges unike tilgang på fornybar energi, kombinert med ny teknologi og høykompetent arbeidskraft kan gjøre oss til verdens første fullelektrifiserte samfunn. Det er budskapet i fornybarnæringens veikart mot 2050 som ble overlevert klimaminister Vidar Helgesen mandag.

 4. Fagartikkel, Energibruk og klima

  Norge som verdens første fullelektrifiserte samfunn i 2050

  Fornybarnæringen har oppsummert sine mål og visjoner for 2050 i et nytt veikart som vil fungere som innspill til regjeringens kommende strategi for grønn konkurransekraft.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  Europeiske aktører danner elektrifiseringsallianse

  Den europeiske kraftnæringen har sammen med flere andre bransjer dannet den såkalte "Elektrifiseringsalliansen", som vil jobbe for at strøm anerkjennes som en viktig energibærer i fremtidens utslippsfrie Europa.

 6. Nyhet, Strømmarked, Energibruk og klima

  Nordenergi ønsker sterkere politisk lederskap

  Nordisk ministerråd mottok tirsdag 14 klare råd for å sikre et sterkere nordisk energisamarbeid. Den fellesnordiske bransjeorganisasjonen Nordenergi støtter anbefalingene, og ønsker seg sterkere politisk lederskap på nordisk nivå.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  Vil utvikle infrastruktur for utslippsfri transport

  Regjeringen vil utarbeide en nasjonal plan for infrastruktur for utslippsfri transport, herunder elektrifisering og hydrogen, ifølge Klimameldingen som ble lagt frem fredag.

 8. Nyhet, Energibruk og klima

  Innfører forbud mot oljefyring fra 2020

  Regjeringen innfører forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger fra 2020. I tillegg sendes et forslag om forbud mot oljeoppvarming blant annet på byggeplasser på høring.

 9. Nyhet, Energibruk og klima

  Presenterte forskning om kraft- og varmesamspill

  Over fire år har forskere ved NMBU – i tett samarbeid med kraftnæringen – studert hvordan et tettere samspill mellom kraft og varme kan påvirke kraftoverskudd, lagring av energi og lønnsomhet i det nordiske systemet. Nå er resultatene klare.

 10. Nyhet, Energibruk og klima

  Datasentre kan bli milliardbutikk for Norge

  Etablering av et datasenter i Norge – på lik linje med det Facebook har etablert i Luleå i Sverige – vil kunne skape verdier for over fem milliarder kroner i løpet av 12 år og sysselsette over 6 800 årsverk, ifølge en ny rapport.