Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

162 resultater

Type artikkel
Velg område
162 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon, Energibruk og klima

  Elektrifisering nøkkelen til norsk konkurransekraft

  Regjeringen la i dag frem sin strategi for grønn konkurransekraft. Strategien fremhever at Norge må utvikle sitt særlige konkurransefortrinn i skjæringspunktet mellom teknologi og ren elektrisitet. Energi Norge støtter strategien og ser frem til å delta i en målrettet oppfølging.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Nytt fagforum for elektrifisering

  Energi Norge etablerer et nytt fagforum under navnet "Ta kraften i bruk" som skal jobbe for elektrifisering innen nær sagt alle sektorer som bruker energi. Dette er viktig både for å nå nasjonale klimamål og for å øke fornybarnæringens verdiskaping.

 3. Nyhet, Energibruk og klima

  – Folket må få høre historien om et fullelektrisk Norge

  Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen tror det norske folk vil stille seg bak og være stolte av visjonen om Norge som verdens første fullelektrifiserte land. Men da må historien fortelles, understreker han.

 4. Nyhet, Energibruk og klima

  Hjelper forbrukere med smart energibruk

  Energi Norge har inngått et samarbeid med Naturvernforbundet knyttet til nettsiden www.energismart.no. Der kan forbrukere få veiledning i smarte energitiltak i egen bolig som gagner både dem selv og samfunnet.

 5. Nyhet, Energibruk og klima

  Ambisjoner om et elektrisk Norge blir lagt merke til

  Fornybarnæringens veikart for grønn vekst mot 2050 har fått mye oppmerksomhet – både hjemme og i utenlandske medier. Energi Norge håper flere miljøer vil la seg inspirere av visjonen om et fullelektrisk Norge.

 6. Nyhet, Strømnett, Energibruk og klima

  Fortgang i elektrisk transport krever økt dialog

  Transportaktører og nettselskaper må ha en tettere dialog slik at det skapes forutsigbarhet og blir fortgang i elektrifiseringen av kjøretøy og skipsfart i Norge. Det var hovedbudskapet deltakerne tok med seg hjem fra et seminar om tilknytning av elektrisk transport nylig.

 7. Fagartikkel, Energibruk og klima

  Veikart for grønn vekst i norsk fornybarnæring mot 2050

  Norges unike tilgang på fornybar energi, kombinert med ny teknologi og høykompetent arbeidskraft kan gjøre oss til verdens første fullelektrifiserte samfunn. Det er budskapet i fornybarnæringens veikart mot 2050.

 8. Nyhet, Energibruk og klima

  Utbyggere må kreve utslippsfrie byggeplasser

  Hele 99 prosent av CO2-utslippene fra norske byggeplasser kan kuttes dersom man erstatter bruk av fossil energi på byggeplassen med strøm, fjernvarme og bio, viser en fersk utredning.

 9. Nyhet, Energibruk og klima

  Kan bli verdens første fullelektrifiserte samfunn

  Norges unike tilgang på fornybar energi, kombinert med ny teknologi og høykompetent arbeidskraft kan gjøre oss til verdens første fullelektrifiserte samfunn. Det er budskapet i fornybarnæringens veikart mot 2050 som ble overlevert klimaminister Vidar Helgesen mandag.

 10. Fagartikkel, Energibruk og klima

  Norge som verdens første fullelektrifiserte samfunn i 2050

  Fornybarnæringen har oppsummert sine mål og visjoner for 2050 i et nytt veikart som vil fungere som innspill til regjeringens kommende strategi for grønn konkurransekraft.