Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

544 resultater

Type artikkel
Velg område
544 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Energibruk og klima

  Først i løypa med utslippskutt på byggeplassene

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) roser næringslivet for å satse på fossil- og utslippsfrie byggeplasser. Fredag fikk Elvestuen overrakt en veileder som viser hvordan utslippene på norske byggeplasser kan kuttes helt.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Enighet om nytt fornybarmål i EU

  Natt til torsdag kom meldingene om at EU-landene er kommet til enighet om nytt fornybardirektiv fra 2020. Målet er satt til 32 prosent på europeisk nivå, med ny vurdering i 2023 for mulig økning.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  Regjeringen dropper sin egen vannforvaltningsreform

  Regjeringen vil ikke gjennomføre sine egne forslag til endringer i vannforvaltningsarbeidet. Det er skuffende og vil føre til en fortsatt tungrodd og uforutsigbar prosess for vannkraftprodusentene, mener Energi Norge.

 4. Nyhet, Strømmarked

  Opprinnelsesgarantier positivt for Norge

  Olje- og energidepartementets utredning av opprinnelsesgarantiordningen konkluderer foreløpig med stor positiv virkning samlet sett for Norge. Verdien for norsk fornybarnæring er om lag 1 milliard i året.

 5. Nyhet, Strømnett

  DSO-rollen skal utvikles gjennom pilotprosjekter

  Etter siste ukes vellykkede medlemsmøte om DSO-rollen er det enighet om å satse på aktuelle piloter. Dette vil forhåpentligvis gi gode innsikter for utvikling av systemdrift og nettutvikling.

 6. Nyhet, Arbeidsrett og lønn

  Husk å svare på medlemsundersøkelsen

  Energi Norge har denne uken sendt ut en spørreundersøkelse til nøkkelpersoner i alle medlemsbedriftene. Svarene er viktige for at vi skal kunne gjøre en enda bedre jobb for medlemmene.

 7. Nyhet, Strømmarked

  Europeisk fornybarpolitikk ved et veiskille

  EUs fornybarmål for 2030 går bort fra å være landspesifikke og over til å bli et felles mål for hele unionen. Nasjonal fornybarpolitikk legges om i mange land, og det er uklart hvilke konsekvenser dette får for Norge.

 8. Nyhet, Energibruk og klima

  – In Norway, we are all going electric

  Konsernsjef Jannicke Hilland i BKK fortalte Europa om Norges ambisiøse satsing på elektrifisering, da Eurelectric nylig arrangerte sin årskonferanse i Slovenia.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon

  Møte med regjeringens klimarisikoutvalg

  Elektrifisering, klimaendringer og den langsiktige verdien av vannkraften stod på dagsordenen da Energi Norge møtte regjeringens klimarisikoutvalg.

 10. Nyhet, Arbeidsrett og lønn

  Vil du fortsatt motta informasjon om våre arrangementer?

  Grunnet ny personvernforordning sender NHO i disse dager ut et samtykkeskjema på vegne av Energi Norge. Ønsker du fortsatt å motta informasjon om våre kurs og konferanser må du gi ditt samtykke via eposten, eller registrere det her og nå.