Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

561 resultater

Type artikkel
Velg område
561 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømnett

  Arkeologiske kulturminner og nedgravde ledningsanlegg

  Riksantikvaren har publisert en ny veileder for utbygging og fornyelse av det nedgravde ledningsnettet. Slikt arbeid innebærer omfattende gravearbeid i grunnen, noe som kan påvirke arkeologiske kulturminner.

 2. Nyhet, Energibruk og klima

  Startskudd for EUs lavutslippsstrategi for 2050

  EU-Kommisjonen startet denne uken forberedelsene med Europas langsiktige lavutslippsstrategi i tråd med Parisavtalen. Klimaminister Ola Elvestuen bidro med innspill fra Norge.

 3. Nyhet, Arbeidsrett og lønn

  Ny personopplysningslov trer i kraft 20. juli

  Det er nå besluttet at EUs personvernforordning (GDPR) skal gjennomføres i Norge. Den nye personopplysningsloven trer i kraft 20. juli 2018.

 4. Nyhet, Strømnett

  NVE har vedtatt nytt regelverk for anleggsbidrag

  Endringene i det nye regelverket for anleggsbidrag innebærer at nettselskapene skal fastsette og kreve bidrag når en kunde utløser investeringer i regional- og sentralnettet. Energi Norge mener dette er positivt.

 5. Nyhet, Strømnett

  Strømkunden må betale for manuell avlesing

  Strømkunder som får fritak for automatisk strømmåling, må betale den ekstra kostnaden det medfører å lese av måleren manuelt. NVE antyder et gebyr mellom 500 og 2000 kroner per år.

 6. Nyhet, Strømnett

  NVE vil redusere avkastningen for nettselskapene

  NVE foreslår å senke referanserenten med 0,4 prosentpoeng og øke KILE-satsene for husholdningskunder med om lag 50 prosent. Energi Norge mener dette er uheldig og vil nå drøfte temaene nærmere med medlemmene.

 7. Nyhet, Energibruk og klima

  Møt Energi Norge på Arendalsuka 2018

  Rett etter ferien er Energi Norge på plass for å delta på Norges største politiske møteplass – Arendalsuka. Vi er klare for å sette elektrifisering på agendaen og vi gleder oss til å treffe deg.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon

  Vann og vind i skjønn forening på Fosen

  I piskende regn, tett tåke og 20 sekundmeters vind fikk Energi Norges styre egenhendig erfare hvorfor Europas største vindpark bygges på Fosen.

 9. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Vekst i opprinnelsesgarantier for fornybar strøm

  Det ble kjøpt opprinnelsesgarantier for 25 TWh (19 prosent) av kraftforbruket i 2017, mot 21 TWh (16 prosent) året før. Det viser NVEs varedeklarasjon som nylig ble offentliggjort.

 10. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Styrker ordningen for dokumentert fornybar energi

  I EUs nye fornybardirektiv fra 2020 styrkes opprinnelsesgarantiordningen og forblir et viktig verktøy for dokumentert fornybar strøm. Ordningen har også positive ringvirkninger for Norge.