Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

86 resultater

Velg område
Type artikkel
86 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  100 år gamle vannkraftlover moderniseres

  Olje- og energidepartementet (OED) foreslår å modernisere to sentrale lover om vannkraft fra 1917. Energi Norge ser det som positivt at lovene nå gjøres mer tilgengelige gjennom språklige oppdateringer og opprydding i lovteksten.

 2. Nyhet, Fornybar produksjon

  Kan man kombinere lønnsom vannkraftproduksjon og naturhensyn?

  Ja, det er mulig. Med god miljødesign er det mulig å finne løsninger som er gode både for miljøet og for kraftproduksjon.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  Svensk systemoperatør priser vannkraften

  Energi Norges utvalg for produksjon, energi og klima (PEK) var mandag på besøk hos Svenska Kraftnät for å diskutere utfordringene i det nordiske energisystemet. Generaldirektør Mikael Odenberg la stor vekt på den regulerbare vannkraftens betydning i fremtiden.

 4. Nyhet, Fornybar produksjon

  Åpnet nytt forskningssenter for vannkraft

  Olje- og energiminister Terje Søviknes åpnet mandag Norges nye storsatsing på vannkraftforskning i Trondheim. HydroCen skal gjennom kunnskap og innovasjon bidra til å styrke Norges posisjon som ledende vannkraftnasjon.

 5. Nyhet, Fornybar produksjon

  Åpnet nytt forskningssenter for vannkraft

  Olje- og energiminister Terje Søviknes åpnet mandag Norges nye storsatsing på vannkraftforskning i Trondheim. HydroCen skal gjennom kunnskap og innovasjon bidra til å styrke Norges posisjon som ledende vannkraftnasjon.

 6. Nyhet, Fornybar produksjon, Strømnett, Strømmarked

  Diskuterte fornybarfremtiden med energiministeren

  Et strømmarked og en fornybarnæring i endring, betydningen av nordisk samarbeid for påvirkning av EU-regelverk, og vannkraft som Norges største grønne konkurransefortrinn, sto på dagsordenen da Energi Norge nylig møtte olje- og energiminister Terje Søviknes.

 7. Nyhet, Fornybar produksjon, Energibruk og klima , Skatt og økonomi

  Grønne investeringer på vent

  Skal vi skape grønn vekst av fornybar energi i Norge, må vi begynne å behandle kraftselskapene som det øvrige næringslivet, skriver Oluf Ulseth og Stein Lier-Hansen i denne kronikken.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon

  2016: Et viktig år for vannkraften

  2016 har vært et hektisk og spennende år for det politiske arbeidet i Energi Norge. Når året skal oppsummeres, er det særlig to saker som må trekkes frem: Arbeidet med energimeldingen og vannforvaltningsplanene.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon

  Åpnet oppstartsfabrikk for fornybar energi

  Tirsdag ble Norges første oppstartsfabrikk for ideer innen fornybar energi åpnet av energiminister Tord Lien i Trondheim.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon

  Investeringer i vannkraft lar vente på seg

  Investeringer i kraftnæringen kan nå nye rekordhøyder i 2017, ifølge prognoser fra SSB. Det meste av veksten skyldes modernisering av strømnettet, mens investeringer i fornybar kraftproduksjon har flatet ut.