Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

118 resultater

Type artikkel
Velg område
118 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  Ny skytjeneste skal forutse vedlikeholdsbehov

  Utvikling av ny teknologi i kraftbransjen blir et av temaene på årets Produksjonstekniske konferanse (PTK) 5.-7. mars. Vi har snakket med noen av dem som har våget å tenke nytt.

 2. Nyhet, Fornybar produksjon

  Stor interesse for praktisk vannkraftkurs

  Energi Norge og KRM arrangerte forrige uke kurs i turbinregulator og damluker, praktisk drift og vedlikehold. Med venteliste og fullt hus ble dette et svært vellykket kurs i KRMs splitter nye vannkraftlaboratorium på Geilo.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  Norges største datasenter etableres på Ringerike

  Norges hittil største datasenter skal etableres på Ringerike med kraftforsyning fra Ringeriks-Kraft. Egnede lokaler og tilgjengelige kraftressurser var avgjørende for å få på plass avtalen.

 4. Nyhet, Fornybar produksjon

  Kraftverksbesøk på Rånåsfoss med Natur og Ungdom

  Engasjerte naturvernere fra Natur og Ungdom, og politikerspirer fra Unge Venstre, besøkte denne uken Rånåsfoss kraftstasjon sammen med Energi Norge. Opprustning av vannkraften og miljøhensyn i kraftproduksjon var blant temaene under besøket.

 5. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi grunnrenteskatt

  Positive fornybarsignaler fra Jeløya

  Regjeringserklæringen lover godt for et konstruktivt samarbeid med fornybarnæringen om å realisere et fornybart og fullelektrisk samfunn, mener Energi Norge.

 6. Nyhet, Fornybar produksjon

  Effektivisering av vannplanarbeidet i sikte

  Forenklinger og effektivisering, mer helhetssyn og mindre byråkrati. Energi Norge støtter Klima- og miljødepartementet i høringsinnspillet til forslag om endring av vannforskriften og naturmangfoldloven.

 7. Nyhet, Fornybar produksjon

  Forsker på digitaliserte vannkraftverk

  Fornybarnæringen høster nå kunnskap og erfaringer i det fellesfinansierte forskningsprosjektet MonitorX for digitalisering av vannkraftverk.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon, Strømnett, Strømmarked

  Kraftnæringens IKT-sikkerhet under lupen

  Syv av ti kraftselskaper har opplevd IKT-angrep, men uten at selve kraftforsyningen er blitt rammet. Det viser en fersk NVE-rapport. Næringen tar den økende trusselen på største alvor.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon

  Strålende lysfest på 125-årsdagen

  E-CO Energis 125-årsjubileum ble avsluttet med en skikkelig lysfest på Nordraaks plass på dagen 125 år etter at det første elektriske gatelys ble tent i hovedstaden.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi Statsbudsjettet2018

  Enorm skatteforskjell på vannkraft i Norge og Sverige

  Et nyrenovert vannkraftverk på svensk side av grensen betaler 50 millioner kroner mindre i skatt årlig enn om det hadde ligget i Norge. Det viser beregninger fra NTE, gjengitt i Dagens Næringsliv i dag.