Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

90 resultater

Velg område
Type artikkel
90 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Fornybar produksjon

  Fagblad om HydroCen og vannkraftforskning

  Et bilag til fagbladet Energiteknikk (2/2017) er i sin helhet viet til vannkraftforskning og etableringen av forskningssenteret HydroCen.

 2. Nyhet, Fornybar produksjon

  Sammen for eksport av norske energiløsninger

  Ved å samle ressursene fra fornybar energi og petroleumssektoren, skal etableringen av Norwegian Energy Partners gi ny giv til næringsutvikling og vekst internasjonalt.

 3. Nyhet, Fornybar produksjon

  – Roboter vil passe på vannkraftverkene

  Mange norske vannkraftverk nærmer seg pensjonsalder og trenger rehabilitering for milliarder. Om ikke lenge kommer kraftverkene selv til å si fra hva som feiler dem, i god tid før de må repareres.

 4. Nyhet, Fornybar produksjon, Skatt og økonomi

  Røde tall gir ikke grønn omstilling

  Vannkraft skattlegges hardere enn noen annen næring i Norge. I tider med lave kraftpriser gir dette uønskede virkninger for tiltrengte investeringer i norske vannkraftverk, skriver styreleder Harald Espedal i Lyse i dette innlegget.

 5. Nyhet, Fornybar produksjon

  100 år gamle vannkraftlover moderniseres

  Olje- og energidepartementet (OED) foreslår å modernisere to sentrale lover om vannkraft fra 1917. Energi Norge ser det som positivt at lovene nå gjøres mer tilgengelige gjennom språklige oppdateringer og opprydding i lovteksten.

 6. Nyhet, Fornybar produksjon

  Kan man kombinere lønnsom vannkraftproduksjon og naturhensyn?

  Ja, det er mulig. Med god miljødesign er det mulig å finne løsninger som er gode både for miljøet og for kraftproduksjon.

 7. Nyhet, Fornybar produksjon

  Svensk systemoperatør priser vannkraften

  Energi Norges utvalg for produksjon, energi og klima (PEK) var mandag på besøk hos Svenska Kraftnät for å diskutere utfordringene i det nordiske energisystemet. Generaldirektør Mikael Odenberg la stor vekt på den regulerbare vannkraftens betydning i fremtiden.

 8. Nyhet, Fornybar produksjon

  Åpnet nytt forskningssenter for vannkraft

  Olje- og energiminister Terje Søviknes åpnet mandag Norges nye storsatsing på vannkraftforskning i Trondheim. HydroCen skal gjennom kunnskap og innovasjon bidra til å styrke Norges posisjon som ledende vannkraftnasjon.

 9. Nyhet, Fornybar produksjon

  Åpnet nytt forskningssenter for vannkraft

  Olje- og energiminister Terje Søviknes åpnet mandag Norges nye storsatsing på vannkraftforskning i Trondheim. HydroCen skal gjennom kunnskap og innovasjon bidra til å styrke Norges posisjon som ledende vannkraftnasjon.

 10. Nyhet, Fornybar produksjon, Strømnett, Strømmarked

  Diskuterte fornybarfremtiden med energiministeren

  Et strømmarked og en fornybarnæring i endring, betydningen av nordisk samarbeid for påvirkning av EU-regelverk, og vannkraft som Norges største grønne konkurransefortrinn, sto på dagsordenen da Energi Norge nylig møtte olje- og energiminister Terje Søviknes.