Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

90 resultater

Type artikkel
Velg område
90 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked

  Nye veiledere for innføring av EUs finanslovgivning

  Energi Norge har ferdigstilt to veiledere for å hjelpe medlemsbedriftene med å implementere den kommende europeiske finanslovgivning EMIR og MiFID II.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Har spart 13 millioner på smarte målere

  Ringeriks-Kraft Nett var blant de første i landet til å innføre smarte strømmålere for sine kunder. Nå ser de store sparegevinster som kommer både nettselskapet og kundene til gode.

 3. Nyhet, Strømmarked

  Opprinnelsesgarantier på agendaen i Brussel

  Den europeiske tenketanken CEPS arrangerte onsdag seminar om opprinnelsesgarantier, basert på EU-kommisjonens forslag til forbedringer. Energi Norge følger prosessen tett.

 4. Nyhet, Strømmarked

  Fjordkrafts initiativ for klimanøytralitet fanget opp av FN

  Fjordkraft ønsker å være en klimanøytral virksomhet i alle ledd, og krever nå det samme av sine forretningspartnere. FN har på Klimaneutralnow.org sett at Fjordkraft har avgitt sitt løfte om klimanøytralitet. Dette nettstedet kvalitetssikrer at man faktisk leverer i klimanøytrale produkter.

 5. Politisk sak, Strømmarked

  Regelverk for krafthandel

  Som en følge av finanskrisen i 2008, har EU utarbeidet et nytt regelverk for handel med finansielle produkter og varederivater og er i ferd med å revurdere eldre lover som regulerer finansiell handel og tilbud av finansielle tjenester.

 6. Nyhet, Strømmarked

  Roser kundene for rask målerutrulling

  Hafslund Nett bytter i disse dager mellom 1000 og 1500 strømmålere i Oslo sentrum hver dag og takker kundene for den raske fremdriften. Bare dette halvåret, vil rundt 700 000 strømkunder i hele landet få ny strømmåler.

 7. Nyhet, Strømmarked

  Chat-robot reduserer manuelle kundehenvendelser

  Etter drøyt to måneder i drift, har Gudbrandsdal Energis chat-robot redusert antall henvendelser til kundesenteret betraktelig. Nyvinningen skapte entusiasme blant kommunikasjonsansatte i kraftnæringen på Kraftkom denne uken.

 8. Nyhet, Strømmarked

  Statens strålevern avviser at strømmålere er helsefarlige

  Statens strålevern slår nå fast at strålingen fra de nye smarte strømmålerne er så svak at det ikke er helsefarlig å få installert en slik måler i hjemmet.

 9. Nyhet, Strømmarked

  Oppfordrer ikke til klesvask om natten

  I forbindelse med at nye, automatiske strømmålere installeres over hele landet, er det oppstått en misforståelse om at forbrukere oppfordres til å bruke vaskemaskin og tørketrommel om natten når strømprisene er lavere – og brannfaren potensielt større.

 10. Nyhet, Strømmarked

  Oppfordrer til tilpasning til krafthandelsregelverk

  Finansmarkedsregelverket EMIR trer i kraft 1. juli og Finanstilsynet forventer at kraftnæringen umiddelbart setter i gang med implementering av forpliktelsene som følger av dette.