Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

128 resultater

Type artikkel
Velg område
128 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked

  Syv ting du bør vite om strømprisene

  Mange har merket seg de høye strømprisene i sommer, og lurer på hvorfor det er blitt slik og hva kan vi vente oss utover høsten. Her er svar på noen av de vanligste spørsmålene.

 2. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Vekst i opprinnelsesgarantier for fornybar strøm

  Det ble kjøpt opprinnelsesgarantier for 25 TWh (19 prosent) av kraftforbruket i 2017, mot 21 TWh (16 prosent) året før. Det viser NVEs varedeklarasjon som nylig ble offentliggjort.

 3. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Styrker ordningen for dokumentert fornybar energi

  I EUs nye fornybardirektiv fra 2020 styrkes opprinnelsesgarantiordningen og forblir et viktig verktøy for dokumentert fornybar strøm. Ordningen har også positive ringvirkninger for Norge.

 4. Nyhet, Strømmarked

  Enighet om nytt fornybarmål i EU

  Natt til torsdag kom meldingene om at EU-landene er kommet til enighet om nytt fornybardirektiv fra 2020. Målet er satt til 32 prosent på europeisk nivå, med ny vurdering i 2023 for mulig økning.

 5. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Opprinnelsesgarantier positivt for Norge

  Olje- og energidepartementets utredning av opprinnelsesgarantiordningen konkluderer foreløpig med stor positiv virkning samlet sett for Norge. Verdien for norsk fornybarnæring er om lag 1 milliard i året.

 6. Nyhet, Strømmarked

  Europeisk fornybarpolitikk ved et veiskille

  EUs fornybarmål for 2030 går bort fra å være landspesifikke og over til å bli et felles mål for hele unionen. Nasjonal fornybarpolitikk legges om i mange land, og det er uklart hvilke konsekvenser dette får for Norge.

 7. Nyhet, Strømmarked

  Fastlands-Norges største industrielle verdiskaper

  Kraftnæringen ligger foran alle andre fastlandsindustrier når det kommer til økonomisk verdiskaping. Nå må næringen bidra til å skape større forståelse for disse verdiene, mener konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi.

 8. Nyhet, Strømmarked

  Enighet om å styrke nordisk energisamarbeid

  Terje Søviknes og de andre nordiske energiministerne har nå lagt frem en erklæring om å styrke nordisk lederskap i den globale energiomstillingen.

 9. Nyhet, Strømmarked

  ACER-sjefen deltok på seminar i Oslo

  Norsk tilknytning til EUs energibyrå ACER skapte store debatter i Norge. Tirsdag var toppsjef Alberto Pototchnig i Oslo for å snakke om byråets funksjon og ansvar.

 10. Nyhet, Strømmarked

  Flere bedrifter bytter strømleverandør

  I fjerde kvartal 2017 ble det foretatt 12.800 skifter av strømleverandør blant næringskunder, det er en økning på 47 prosent fra tilsvarende kvartal året før.