Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

82 resultater

Type artikkel
Velg område
82 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked

  Oppfordrer til tilpasning til krafthandelsregelverk

  Finansmarkedsregelverket EMIR trer i kraft 1. juli og Finanstilsynet forventer at kraftnæringen umiddelbart setter i gang med implementering av forpliktelsene som følger av dette.

 2. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Strøm gir utslippsfri energibruk

  Opprinnelsesgarantier for strøm gir forbrukerne mer makt og produsenter av fornybar energi en ekstra inntekt. Men kan også skape forvirring om elektrifisering som klimatiltak, skriver Oluf Ulseth i dette innlegget.

 3. Nyhet, Strømmarked

  Skal bli billigere å ringe eget strømselskap

  Næringsdrivende – deriblant strømselskaper – har etter 15. oktober ikke lenger lov til å henvise eksisterende kunder som ønsker kontakt om en inngått avtale eller kjøp til kundeservice via et spesialtelefonnummer.

 4. Nyhet, Strømmarked IKT

  Vil hjelpe medlemmene med personvern

  Ettersom kravene til personvern skjerpes når ny personvernforordning trer i kraft til våren, vil Energi Norge nå utvikle en veileder for håndtering av kundeinformasjonen.

 5. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Økt interesse for opprinnelsesgarantier

  Det ble kjøpt opprinnelsesgarantier for 21 TWh (16 prosent) av kraftforbruket i 2016, mot 19 TWh (15 prosent) året før. Det viser NVEs varedeklarasjon som ble offentliggjort i dag.

 6. Nyhet, Strømmarked, Energibruk og klima

  Nordenergi ønsker sterkere politisk lederskap

  Nordisk ministerråd mottok tirsdag 14 klare råd for å sikre et sterkere nordisk energisamarbeid. Den fellesnordiske bransjeorganisasjonen Nordenergi støtter anbefalingene, og ønsker seg sterkere politisk lederskap på nordisk nivå.

 7. Nyhet, Strømmarked

  Avtale om minimumkapasitet på dansk-tysk grense

  Danske og tyske myndigheter har inngått en avtale om at det til enhver tid skal stilles et minimum av kapasitet til rådighet for handel på kabelforbindelsen mellom Danmark og Tyskland.

 8. Nyhet, Strømmarked

  Holder fast ved planer for opprinnelsesgarantier

  Et flertall i næringskomiteen i Stortinget går inn for å beholde Enovas mandat og planene om forbedringer i ordningen med opprinnelsesgarantier. Det fremkommer av komiteens innstilling til Industrimeldingen.

 9. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Elhub-oppstart kan utsettes ytterligere

  Oppstart av Elhuben, som vil være et felles IKT-system for kraft- og nettleverandører, er igjen utsatt på grunn av feil avdekket i testperioden. Ny lanseringsdato er anslått til første kvartal 2018, men dette virker høyst usikkert, mener Energi Norge.