Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

120 resultater

Type artikkel
Velg område
120 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked

  ACER-sjefen deltok på seminar i Oslo

  Norsk tilknytning til EUs energibyrå ACER skapte store debatter i Norge. Tirsdag var toppsjef Alberto Pototchnig i Oslo for å snakke om byråets funksjon og ansvar.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Flere bedrifter bytter strømleverandør

  I fjerde kvartal 2017 ble det foretatt 12.800 skifter av strømleverandør blant næringskunder, det er en økning på 47 prosent fra tilsvarende kvartal året før.

 3. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Dette må du vite om NorthConnect-kabelen

  NorthConnect har søkt konsesjon om å bygge en ny strømkabel mellom Norge og Skottland. Prosjektet har nylig vært på høring og behandles av norske og skotske myndigheter parallelt.

 4. Nyhet, Strømmarked

  Ber NVE følge opp useriøse strømleverandører

  For at kundene skal oppleve strømmarkedet som et trygt sted å handle, oppfordrer Energi Norge NVE til å øke innsatsen mot selskaper som bryter lover og regler i markedet.

 5. Nyhet, Strømmarked

  Etterlengtet oppsving for klimakvotehandel i EU

  Etter omfattende reformer av EUs klimakvotehandelssystem i høst, har kvoteprisen tredoblet seg. Energi Norge har bidratt til innstrammingen og arbeider nå for bedre samordning med andre virkemidler.

 6. Nyhet, Strømmarked

  Forslag om mer effektiv klimapolitikk i EU

  Europeisk kraftindustri har i et brev til Europaparlamentet, EU-kommisjonen og EUs medlemsland kommet med forslag til hvordan samordning kan bidra til mer effektiv klimapolitikk.

 7. Nyhet, Strømmarked

  Beredskapsforskriften med nye krav til IKT-sikkerhet

  Energi Norge mener det er positivt at NVEs forslag til endringer i beredskapsforskriften speiler utviklingen i samfunnet når det gjelder IKT-sikkerhet og personkontroll, men noen av forslagene må justeres.

 8. Nyhet, Strømmarked

  Fjordkraft børsnoteres til 3,2 milliarder kroner

  Onsdag morgen ble Fjordkraft notert på Oslo Børs. Selskapet er priset til 3,2 milliarder kroner og har fått omkring 1400 nye aksjonærer.

 9. Nyhet, Strømmarked

  Temadag om kraftmarkeder og systemansvar

  EUs nettkoder vil endre rammebetingelser og få konsekvenser for produksjons-, omsetnings- og nettselskaper. Statnett ønsker å samle bransjen for å diskutere pågående prosesser.

 10. Nyhet, Strømmarked

  Samlet for å diskutere Clean Energy for all

  Forrige uke samlet Nordenergi nordiske europaparlamentarikere for å diskutere viktige elementer som gjenstår i lovpakken Clean Energy for all. Forhandlingene mellom Europaparlamentet, Europakommisjonen og medlemslandene går nå inn i siste forhandlingsfase.