Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

77 resultater

Velg område
Type artikkel
77 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømmarked, Energibruk og klima

  Nordenergi ønsker sterkere politisk lederskap

  Nordisk ministerråd mottok tirsdag 14 klare råd for å sikre et sterkere nordisk energisamarbeid. Den fellesnordiske bransjeorganisasjonen Nordenergi støtter anbefalingene, og ønsker seg sterkere politisk lederskap på nordisk nivå.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Avtale om minimumkapasitet på dansk-tysk grense

  Danske og tyske myndigheter har inngått en avtale om at det til enhver tid skal stilles et minimum av kapasitet til rådighet for handel på kabelforbindelsen mellom Danmark og Tyskland.

 3. Nyhet, Strømmarked

  Holder fast ved planer for opprinnelsesgarantier

  Et flertall i næringskomiteen i Stortinget går inn for å beholde Enovas mandat og planene om forbedringer i ordningen med opprinnelsesgarantier. Det fremkommer av komiteens innstilling til Industrimeldingen.

 4. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Elhub-oppstart kan utsettes ytterligere

  Oppstart av Elhuben, som vil være et felles IKT-system for kraft- og nettleverandører, er igjen utsatt på grunn av feil avdekket i testperioden. Ny lanseringsdato er anslått til første kvartal 2018, men dette virker høyst usikkert, mener Energi Norge.

 5. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Ønsker innspill til regler for automatisk datainnsamling

  Statnett har tatt initiativ til at obligatorisk rapportering av anleggsdata fra nett- og produksjonsselskaper i kraftnæringen skal kunne skje automatisk, og ber nå aktører som vil være med og lage reglene for dette melde sin interesse innen 8. juni.

 6. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Kraftmarkedet står foran store regelendringer

  I forbindelse med innføringen av energiunionen i EU, vil det bli omfattende regelendringer i energimarkedene. Dette var tema da Energi Norge og Universitet i Oslo arrangerte sitt årlige juridiske seminar i Oslo onsdag.

 7. Nyhet, Strømmarked opprinnelsesgarantier

  Diskuterte fremtiden for opprinnelsesgarantier

  Under et møte i regi av OED fredag, ble en rekke forslag til forbedringer ved ordningen med opprinnelsesgarantier lagt på bordet. Energi Norge fremhevet behovet for bedre kommunikasjon og styrking av markedsplassen.

 8. Nyhet, Strømmarked

  Smarte målere kan gi lavere strømforbruk og nettleie

  Informasjon om strømforbruk i sanntid og automatiserte smarthusløsninger kan gi redusert strømforbruk og begrense effekttopper, viser en undersøkelse VaasaETT har utført på oppdrag fra NVE.

 9. Nyhet, Strømmarked

  Telefonkontakt med egne kunder fortsatt lov

  Stortingets kulturkomité har enstemmig stoppet et forslag om en innstramming i regelverket for telefonmarkedsføring. I tråd med Energi Norges innspill vil bedrifter fortsatt kunne ringe eksisterende kunder.