Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

101 resultater

Type artikkel
Velg område
101 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Overnasjonalitet i EUs tredje energimarkedspakke

  Stortinget skal godkjenne innlemmelsen av EUs regelverk for energimarkedet i norsk rett med nødvendige tilpasninger under EØS-avtalen. Som en del av gjennomføringen får EFTAs overvåkingsorgan ESA økt myndighet på området.

 2. Nyhet, Strømmarked

  Stadig mer fornøyde strømkunder

  Strømselskapene opplever høyeste kundetilfredshet siden 2010, og har passert både bankene, mobil- og bredbåndselskapene. Det viser en fersk undersøkelse fra EPSI Rating Norge.

 3. Nyhet, Strømmarked

  Forbrukerombudet blir tilsyn

  Forbrukerombudet skifter navn til Forbrukertilsynet 1. januar 2018. I korthet går endringene ut på at Forbrukertilsynet selv kan fatte vedtak mot næringsdrivende, mens Markedsrådet blir klageorgan.

 4. Nyhet, Strømmarked

  Veileder for tilpasning til ny personopplysningslov

  Den nye personvernforordningen fra EU (GDPR) kommer til å berøre hele fornybarnæringen. Energi Norge har fått utarbeidet en veileder for tilpasning til den nye loven som gjøres gjeldende i Norge fra mai 2018.

 5. Nyhet, Strømmarked

  Norden trenger sterkere energisamarbeid

  Det 100-årige samarbeidet om utvikling av et nordisk kraftmarked har stagnert. Energiministrene som møtes i Oslo i dag må ta initiativ til et sterkere fellesskap, mener den nordiske kraftnæringen.

 6. Nyhet, Strømmarked

  Chat-robot gir døgnåpen kundeservice

  Chat-roboter er i ferd med å bli et populært supplement til tradisjonell kundeservice i kraftnæringen.

 7. Nyhet, Strømmarked

  BI-professor med innovasjonstips til strømselskapene

  Flat organisering, åpen kommunikasjon og samarbeid på tvers av selskaper. Det er nøkkelen til innovasjon i kraftnæringen, ifølge eksperter på Markedskonferansen.

 8. Nyhet, Strømmarked

  Sanntids strømdata blir tilgjengelig for forbrukerne

  Norsk Elektrisk Komité (NEK) har gjennomført en høring om hvordan sanntidsdata fra smarte strømmålere kan gjøres tilgjengelig for forbrukere. Energi Norge er positiv til at kundene får tilgang, men støtter ikke den foreslåtte løsningen hvor nettselskapene får ansvar for kryptering av data inne i boligen.

 9. Nyhet, Strømmarked, Energibruk og klima

  Norge omsider i takt med Europa på energiområdet

  Etter over fem års forsinkelse har regjeringen fremmet forslag for Stortinget om å godkjenne innlemmelsen av EUs energiregelverk fra 2009. Energi Norge støtter forslaget og mener det er på høy tid at etterslepet på området nå tas inn slik at Norge blir en aktiv deltaker i den videre utviklingen.

 10. Nyhet, Strømmarked

  Smarte strømmålere til alle

  For tiden gjennomføres den største moderniseringen av strømnettet på over 100 år. En viktig del av dette er nettselskapenes arbeid med å installere smarte målere, skriver olje- og energiminister Terje Søviknes i dette innlegget.