Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

99 resultater

Type artikkel
Velg område
99 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømnett

  Skepsis til NVEs modell for effektprising

  NVE har sendt på høring et forslag om å innførte såkalt effektprising i nettleien fra 2020. Under et medlemsmøte hos Energi Norge nylig ble det uttrykt klar skepsis til modellen NVE anbefaler.

 2. Nyhet, Strømnett

  Forslag til ny tariffmodell for sentralnettet på høring

  Statnett har sendt ut forslag til ny tariffmodell gjeldende fra 2019 på høring med frist 16. mars 2018. Det foreslås vesentlige endringer.

 3. Nyhet, Forskningsprosjekt, Strømnett

  100 FoU-prosjekter bidrar til mer effektivt strømnett

  NVE har godkjent finansiering av 100 FoU-prosjekter som skal bidra til at nettselskapene driver og utvikler strømnettet mer effektivt. Men fortsatt er det rom for langt flere prosjekter.

 4. Nyhet, Fornybar produksjon, Strømnett, Strømmarked

  Kraftnæringens IKT-sikkerhet under lupen

  Syv av ti kraftselskaper har opplevd IKT-angrep, men uten at selve kraftforsyningen er blitt rammet. Det viser en fersk NVE-rapport. Næringen tar den økende trusselen på største alvor.

 5. Nyhet, Strømnett, Energibruk og klima

  Trygg jul med strøm

  Julen er en tid for det gode og nære, men med feiringen følger også en økt risiko for brann. Vi gir deg tipsene for et elsikkert hjem.

 6. Nyhet, Strømnett

  Nettselskapene blir mer effektive

  Nettselskapene investerer mye i drift- og vedlikehold av strømnettet. Dette gir resultater i form av et mer robust strømnett.

 7. Nyhet, Strømnett

  Eliaden blir vårens største møteplass

  Eliaden er en av Norges største fagmesser og har som mål å skape en møteplass for fornybarnæringen og relaterte næringer.

 8. Nyhet, Strømnett

  Flere nettselskap må sette opp nettleien fra 2018

  Tre av fire strømkunder må regne med økt nettleie neste år. Det viser en undersøkelse blant Energi Norges medlemsbedrifter. Årsaken er store investeringer i strømnettet.

 9. Nyhet, Strømnett

  Tynning av skog skal gi færre strømbrudd

  En ny tynningsmetode langs kraftgatene skal gi sterkere skog og færre linjebrudd. Det vil komme både kundene og samfunnet til gode i form av færre strømbrudd og lavere kostnader.

 10. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Overnasjonalitet i EUs tredje energimarkedspakke

  Stortinget skal godkjenne innlemmelsen av EUs regelverk for energimarkedet i norsk rett med nødvendige tilpasninger under EØS-avtalen. Som en del av gjennomføringen får EFTAs overvåkingsorgan ESA økt myndighet på området.