Energi Norge

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

122 resultater

Type artikkel
Velg område
122 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, Strømnett

  DSO-rollen skal utvikles gjennom pilotprosjekter

  Etter siste ukes vellykkede medlemsmøte om DSO-rollen er det enighet om å satse på aktuelle piloter. Dette vil forhåpentligvis gi gode innsikter for utvikling av systemdrift og nettutvikling.

 2. Nyhet, Strømnett

  Mener NVE må pålegge anleggsbidrag

  Anleggsbidrag må pålegges for at nettselskapene skal gi riktigere prissignal for bruk og forsterkning av alle nettnivåer. Det vil gi en rimeligere kostnadsfordeling mellom ulike kunder.

 3. Nyhet, Strømnett

  Møt oss på Eliaden – Norges største fagmesse

  Eliaden er Norges største fagmesse og samler rundt 20.000 besøkende fra den elektroniske bransjen. Møt Energi Norge på stand og delta på våre aktiviteter.

 4. Nyhet, Strømnett

  Smarte selvforsynte øyer?

  Nettselskapene har i dag plikt til å knytte kunder til strømnettet og levere strøm til disse. Det kan medføre store kostnader per kunde på øyer med få innbygger og som ligger langt fra land.

 5. Nyhet, Strømnett

  Skaper fremtidens digitale løsninger for elmåling

  Energibransjen er på vei mot industri 4.0. Digitale stasjoner, strømmålere og montasjekontroller er eksempler på dette.

 6. Nyhet, Strømnett

  Få med deg siste nytt om DSO-rollen

  Energi Norge arrangerer 6. juni medlemsmøte om den mye diskuterte DSO-rollen. Små og store selskaper med interesse for utviklingen oppfordres til å delta.

 7. Nyhet, Strømnett

  Strømbrudd avdekket ved hjelp av nye smartmålere

  Skagerak Nett brukte i vinter for første gang de nye smartmålerne til å avdekke strømbrudd. I løpet av høsten vil de bruke målerne til å få full oversikt over nettet i sine kart.

 8. Nyhet, Strømnett, Strømmarked

  Dette må du vite om NorthConnect-kabelen

  NorthConnect har søkt konsesjon om å bygge en ny strømkabel mellom Norge og Skottland. Prosjektet har nylig vært på høring og behandles av norske og skotske myndigheter parallelt.

 9. Nyhet, Strømnett

  NVE revurderer nye effekttariffer etter stor motstand

  Vassdrags- og energidirektør Per Sanderud sa under Vinterkonferansen at NVE er i tenkeboksen etter all motstanden om forslaget til effekttariffer basert på abonnert effekt.

 10. Nyhet, Strømnett

  NTE er ikke erstatningsansvarlig for brann

  Fersk tingrettsdom fastslår at Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk ikke hadde ansvar for feil i lavspenningsnettet i Flatanger i 2014.