Energi Norge

Innhold

Praktikant – fornybar og fullelektrisk

Kontor

Foto: Caroline Roka / Energi Norge

Er du samfunnsengasjert og nysgjerrig, med interesse for fornybar energi og elektrifisering? Da er kanskje du vår nye praktikant?

Fornybarnæringens visjon er at Norge skal ta en global lederrolle som det første fornybare og fullelektriske samfunn i verden. Norges unike fornybarressurser legger grunnlag for omstilling til et utslipps fritt samfunn og for grønn vekst og nye arbeidsplasser innen næringslivet.

For å gjennomføre dette søker vi en praktikant knyttet til prosjektet som følger opp visjonen om det fornybare og fullelektriske Norge. Gjennom et opphold hos oss vil du bidra i arbeidet med å fremme elektrifisering som klima- og næringsutviklingstiltak, samt å fremme fornybarnæringens interesser.

Stillingen som praktikant har en varighet frem til jul 2020. Den rette kandidaten er sannsynligvis nylig ferdig med eller er underveis i en mastergrad. Det vil bli lagt vekt på forståelse for feltet, at du har et analytisk hode og god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, samt sans for praktisk arbeid.

Som praktikant vil du
  • Arbeide sammen med prosjektleder for elektrifisering og andre av Energi Norges ansatte
  • Ha varierte og spennende oppgaver med muligheter for å lære om fornybarnæringens arbeid med grønn omstilling og påvirkningsarbeid
  • Bidra til å planlegge og gjennomføre arrangementer knyttet til elektrifisering
  • Bidra med enkelt analysearbeid og med å utvikle utspill i media/sosiale medier
  • Eventuelt ta ledelse på mindre prosjekter
  • Holde deg oppdatert om hva som rører seg innen elektrifisering
Kompetanse

Vi ser gjerne at du har en fagkrets som inkluderer økonomi, statsvitenskap eller tekniske fag knyttet til energi.

Egenskaper
  • Fremoverlent og initiativrik
  • Trives med å jobbe på egen hånd og tett i en liten gruppe
  • Positiv, imøtekommende og serviceinnstilt
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Søknadsfrist er 29. februar 2020, men søknader vil bli behandlet fortløpende. Tiltredelse skjer så snart som mulig.

Om arbeidsgiveren

Energi Norge er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, som representerer selskapene som produserer, transporterer og leverer fornybar energi i Norge. Energi Norges cirka 300 medlemsbedrifter står for nesten all kraftproduksjonen i Norge og sørger for daglige leveranser til cirka 90 prosent av landets strøm- og nettkunder.

Fornybarnæringen omsetter for rundt 70-75 milliarder kroner årlig og sysselsetter over 20.000 årsverk. Næringen er den største verdiskaperen i norsk fastlandsindustri og bidrar med opptil 65 milliarder kroner til fellesskapet årlig gjennom skatter, avgifter og utbytte til offentlige eiere. Rundt 90 prosent av kraftproduksjonen og 85 prosent av kraftnettet eies av kommuner, fylker og staten.

Søknadsfrist: 29. februar 2020

Søk her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: