Innhold

Lederpraten: Anders Granheim

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Anders Granheim, daglig leder Nettservice Ringerike AS

Anders Granheim finner energi og glede når han løper. Her er han deltaker i Liverpool Marathon.

– God alene – best sammen er vårt motto, sier Anders Granheim i entreprenørbedriften Nettservice Ringerike AS.

Anders Granheim er daglig leder i Nettservice Ringerike AS. Han har alltid jobbet i energibransjen og startet som energimonørlærling hos Hadeland energiverk 1997. Anders var med på etableringen av Nettservice Hadeland i 2002, og har gått gradene internt i Nettservice og Ringerikskraft entreprenør.

1. Hva opptar ditt selskap mest for tiden?

Anders Granheim

Stilling: Daglig leder Nettservice Ringerike AS

Bakgrunn: Startet som lærling hos Hadeland Energiverk i 1997, og er nå daglig leder etter å ha gått gradene i konsernet.

Nettservice selskapene er i en liten omstillingsfase der vi rigger oss for å møte morgendagens krav fra netteiere og kommuner. Det er viktig for oss å være en fremtidsrettet god elektroentreprenør som leverer etter kundens behov og ønsker.  God alene – best sammen er vårt motto.

2. Hva er den største utfordringen fornybarnæringen står overfor?

Å møte morgendagens krav for elektrifisering av biler, lastebiler og busser. Samtidig ser vi som entreprenør et behov for enda mer fagfolk i vår bransje for å møte morgendagen utbyggingsbehov. Spesielt energimontører er viktige for oss.

3. Hva er du mest stolt av å ha fått til de siste årene?

Les mer om Nettservice AS

Nettservice Ringerike har de siste to årene etablert merkevaren Kople som leverer hurtigladere, lynladere samt tradisjonelle ladeanlegg til fylkeskommuner, kommuner og borettslag. Dette har vært en spennende reise med supermotiverte ansatte som vi bare har sett starten av. Vi er allerede godt kjent i markedet og etablert en stor portefølge av kunder og prosjekter.

4. Hva er det viktigste HMS tiltaket i din bedrift?

Det er jobbet godt hos oss med et nytt ledelsessystem for kvalitet, miljø og arbeidsmiljø som er en støtte for hele organisasjonen fra daglig leder til lærling. Det er også etablert egne HMS dager fremover for ekstra fokus på HMS i hverdagen.

5. Hvorfor er dere medlem i Energi Norge?

Tre kjappe

Din favoritthobby? 

Trening og motorsport.

Beste boken du har lest?

Jeg har enda ikke funnet roen til å lese ei bok.

Ditt største forbilde?

Petter Solberg.

Vi ønsker å være en sparringspartner og pådriver for å utvikle fornybarnæringen og gjøre en forskjell. Sammen med Energi Norge kan vi sparre, og komme med forslag og innspill inn mot myndighetene.

6. Hva ville du gjort hvis du var energiminister for en dag?

Jeg ville besøkt Ringerikskraft Entreprenør og sett hvordan 400 ansatte jobber for å opprettholde samt etablere ny infrastruktur for nettselskaper rundt i Norge.

PS: Anders kan du treffe mandag 26. oktober på vår digitale HMS-konferanse. Anders skal da fortelle mer om hvordan de aktivt jobber med HMS i Ringerikskraft Entreprenør. 

Les flere intervjuer i samme serie her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne: