Energi Norge

Innhold

Lederpraten: Geir Bergflødt

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Mann som klapper med hun i skogen. foto

Administrerende direktør Geir Bergflødt i Austevoll Kraftlag er stolt av arbeidet selskapet har gjort når det kommer til å bygge infrastruktur som bidrar til en bærekraftig utvikling av kommunen. Foto: Austevoll Kraftlag

– Vi står fremfor omfattende investeringer i strømnettet, samtidig som vi ser økende grad av selvforsynte kunder som fortsatt er avhengige av å være tilknyttet et velfungerende strømnett.

Geir Bergflødt

Stilling: Administrerende direktør i Austevoll Kraftlag

Bakgrunn: Sivil økonom/ingeniør. 20 år i ulike stillinger i finans og forsikring. Før det produksjonsansvarlig for Vinmonopolet i Bergen. Begynte karrieren hos Frank Mohn i Bergen.

Austevoll er en øygruppe og kommune i Midthordland i nærheten av Bergen. Vi har tatt en prat med administrerende direktør Geir Bergflødt  i Austevoll Kraftlag, som er en av Energi Norges medlemsbedrifter. 

Hva opptar ditt selskap mest for tiden?

Omfattende ombygging av høyspentnett i forbindelse med at vi får elektriske ferger til og fra Austevoll. Utfordringen er konsekvensene dette får for inntektsrammen for et lite selskap som Austevoll Kraftlag.

Hva er den største utfordringen fornybarnæringen står overfor?

Paradigmeskifte innen teknologiutvikling og digitalisering. Både opp- og nedstrøms. Vi står fremfor omfattende investeringer i strømnettet, samtidig som vi ser økende grad av selvforsynte kunder som fortsatt er avhengige av å være tilknyttet et velfungerende strømnett. 

Les mer om Austevoll Kraftlag her

Hva er du mest stolt av å ha fått til de siste årene?

Å få være med å bygge infrastruktur som bidrar til en bærekraftig utvikling av Austevoll kommune. Ikke minst innenfor kommunikasjon, og at vi er den eneste kommunen i Norge som har et fulldekkende trådløst WiFi nett over alt i kommunen.

Hvordan ser kraftmarkedet ut om 10 år?

Omfattende endringer, ikke minst innenfor kraftomsetning. Det skal bli spennende å se hvordan en full utrulling av smarte målere vil bidra til robotisering av innkjøp, også til privatkunder. 

Tre kjappe

Din favoritthobby? Snekring.

Beste boken du har lest? Sitater av Per Fugelli. Tar ikke lang tid å lese, men tar et liv å forstå ...

Ditt største forbilde? Min avdøde onkel – Magdalon Andersen - som ledet Bergen Lysverker i en årrekke.

Hvorfor er dere medlem i Energi Norge?

Som en liten aktør, trenger vi Energi Norge som vår «vakthund» på den politiske arena, samtidig som vi har en solid partner innenfor arbeidsgiverspørsmål.

Hva ville du gjort hvis du var energiminister for en dag?

Intensivert arbeidet med å tilrettelegge for en fullelektrifisering av Norge.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: