Innhold

Lederpraten: Odd Husnes

Nyhet, Medlemskap og fordeler

Publisert

Mann som smiler til kamera i sort/hvitt. foto

Odd Husnes er daglig leder i MIP Industrinett as, som nylig ble med medlem i Energi Norge. Foto: MIP Industrinett as

Bli bedre kjent med Energi Norges nyeste medlem, MIP Industrinett AS. Selskapet eier og drifter nettet i Mo Industripark og jobber samtidig med å legge forholdene til rette for nye industrietableringer.

Les mer om MIP Industrinett as her

#005

I januar 2019 ble MIP Industrinett et eget nettselskap på grunn av kravene i Energiloven om selskapsmessig skille. Nettselskapet er derfor et heleid datterselskap av Mo Industripark AS, som er infrastrukturselskapet i industriparken.

– Vi eier og drifter både regional- og distribusjonsnettet i Mo Industripark, hvor de største kundene våre er Celsa, Elkem og Ferroglobe. Vi er et lite nettselskap med 12 ansatte, men vi har de samme funksjonene og oppgavene som andre nettselskaper, sier daglig leder Odd Husnes.

MIP Industrinett ble nylig medlem i Energi Norge og i dette intervjuet kan du bli bedre kjent med daglig leder Odd Husnes.

Odd Husnes

Stilling: Daglig Leder MIP Industrinett AS

Bakgrunn: Har jobbet til sammen 20 år i Helgeland Kraft og var daglig leder i Haaland AS (lokal elektroinstallatør) før jeg startet som avdelingsleder i MIP Kraftnett i 2015.

Hva opptar ditt selskap mest for tiden?

Det er mye arbeid med å komme i mål med Elhub, også for oss. I tillegg jobber vi mye med å legge nettforholdene til rette for nye industrietableringer innenfor området.

Hva er den største utfordringen fornybarnæringen står overfor?

Det må vel være å legge til rette for elektrifisering av kjøretøyer, både på land og på vannet. Dette handler om forsterkning av nett, ladestasjoner og lignende.

Hva er du mest stolt av å ha fått til de siste årene?

Jobbmessig er det nok å bidra til at overgangen fra en avdeling til selvstendig nettselskap har gått rimelig smertefritt både for ansatte og kundene våre.

Tre kjappe

Din favoritthobby?

Snooker.

Beste boken du har lest?

Har lest mye i min tid uten å kunne rangere bøkene. Av forfattere synes jeg Tom Clancy og Jo Nesbø har skrevet mye bra.

Ditt største forbilde?

Jeg kan vel ikke si at jeg har noen spesifikke forbilder, men jeg blir ofte imponert av de som velger å satse og ofre mye for å lykkes i idrett eller jobb.

Hvordan ser kraftmarkedet ut om 10 år?

Det synes jeg er vanskelig å spå. Det er mange uforutsigbare parameter som kan virke inn på kraftmarkedet i tiden framover.

Hvorfor er dere medlem i Energi Norge?

Jeg anser Energi Norge som en av de viktigste arenaene for oss som nettselskap, og det er her vi treffer resten av bransjen. Dette gjelder også kurs og konferanser, både relatert til teknikk og rammebetingelser.

Hva ville du gjort hvis du var energiminister for en dag?

Jeg ville ryddet opp i de uforutsigbare rammebetingelsene som Stortinget har skapt når det gjelder energiavgiften, og jeg ville ha stoppet arbeidet med flere kabelforbindelser til utlandet.